17.12.2015

Savonlinnan Oopperajuhlille koko perheen Punahilkka -ooppera ja Love Recordsin 50-vuotisjuhlakonsertti

Savonlinnan Oopperajuhlat huomioi kesällä 2016 myös lapset ja viihteen ystävät. Lastenoopperat Oopperajuhlilla jatkuvat, nyt tutulla sadulla Punahilkasta ja viihdemusiikin saralla juhlitaan Love Recordsin 50-vuotisjuhlia.

 

Pieni Punahilkka

Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistyksen ESMO ry:n tuottama Míla Mellanován kirjoittama ja Jiří Pauerin säveltämä Pieni Punahilkka (Červena Karkulká) yhdistää kaksi tsekkiläistä kansansatua, joissa Iso Paha Susi esiintyy. Pienessä mökissä metsän keskellä asustaa Mummin kanssa myös kissa ja Äitivuohi perheineen. Mutta mitä tapahtuukaan kun keskelle idylliä tunkeutuu iso, paha ja hyvin nälkäinen Susi?

Libretisti Mellanová oli kotimaassaan 1900-luvun alkupuoliskolla lastenteatterin pioneeri, joka loi yhteistyössä Pauerin kanssa useita lastenoopperoita. Pieni Punahilkka on erinomainen esimerkki hänen tavastaan koota sadunomainen teksti olemassaolevasta perinteisestä satuaineistosta punomalla yhteen useamman tutun sadun juonet.

Punahilkka on tietysti Punahilkka. Mummin ja Metsästäjän lisäksi tarvitaan vielä Susi, joka toimii myös linkkinä siihen toiseen satuun, jossa Susi jahtaa kolmea pientä kiliä. Lisäksi näyttämöllä pyörivät Äitivuohi, Kissimirri ja lauma pupuja ja muita metsäneläimiä.

Päärooleissa esiintyvät muun muassa vuoden 2015 Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajat, Markus Suihkonen ja Sanna Matinniemi sekä finalisti Maiju Vaahtoluoto. Ohjauksesta vastaa kokenut Ville Saukkonen ja lavastuksesta ja puvuista Tyra Therman. Punahilkan on suomentanut Erkki Pullinen.

Savonlinnasalissa esitettävä noin tunnin mittainen ooppera sopii myös perheen pienimmille. Sen esityspäivät ja -ajat ovat 11.7. kello 18 ja 12.7. ja 18.7. kello 15.

 

Love Records aloitti 50 vuotta sitten

Toimittaja Atte Blomin, säveltäjä Otto Donnerin ja rumpali Christian Schwindtin vuonna 1966 perustama Love Records muutti ja rikasti suomalaista musiikkitarjontaa erilaisen epäkaupallisen vaihtoehto- ja marginaalimusiikin julkaisijana. Yhtiö julkaisi aikanaan yli tuhat LP-levyä, kasettia, singlelevyä ja EP-levyä, joille tallennettiin rock ja pop -musiikin lisäksi myös jazzia, poliittista laulua sekä maailmanmusiikkia.

Love Recordsia juhlitaan Olavinlinnassa sunnuntaina 24.7.2016 kello 19 ja tuttu radioääni Tero Liete juontaa tämän konsertin. Solisteina lavalle nousevat Maarit, Aija Puurtinen, Tuure Kilpeläinen, Dave Lindholm, Pave Maijanen ja Pepe Willberg. Heitä säestää kuusimiehinen Rakkaus-orkesteri johtajanaan Lasse Sakara. Ohjelmassa on solistien omien Love Records -hittien lisäksi Mikko Alatalon, Blues Sectionin, Hectorin, Kasevan, Pelle Miljoonan, Tuomari Nurmion, Rauli Badding Somerjoen, Pekka Strengin, Tasavallan Presidentin ja Wigwamin musiikkia.

Savonlinnan Oopperajuhlat 8.7. – 6.8.2016

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien vuoden 2015 budjetti on 8,4 M€, noin 82 % on omarahoitusta ja 18 % avustuksia (Opetusministeriö ja Savonlinnan kaupunki).