02.08.2012

Olli Mustonen ystävineen Korsholman Musiikkijuhlilla

Korsholman Musiikkijuhlat 2012 ovat käynnissä. Upeat konsertit, mahtavat artistit ja lämmin festivaalitunnelma houkuttelevat yleisöä. Perjantaina 3.8. on luvassa iltapäiväkonsertti Kuntsin modernin taiteen museossa ja illalla Olli Mustonen ystävineen Vaasan kaupungintalolla ja loistava EMO Ensemble Vähänkyrön kirkossa.

Iltapäivä Kuntsin modernin taiteen museossa

Vahva nelikko Tuulia Ylönen –klarinetti, Jan Söderblom –viulu ja pianistit Martti Rautio ja Arto Satukangas esiintyvät Kuntsin modernin taiteen museon konsertissa, joka alkaa klo 13. Liikumme Musiikkijuhlien teeman Pariisi-Pietari-Tokio ympärillä säveltäjänimien ollessa Igor Stravinsky, Claude Debussy ja Toshi Ichiyanagi. Konsertissa kuullaan myös Béla Bartokin Kontrastit.
Konsertin jälkeen on mahdollisuus tutustua näyttelyyn opastetusti.
– Liput 20 / 17 €

Vähäkyrön kirkko ja suomalaisen kuoromaailman kermaa

EMO Ensemble, suomalainen huippukuoro, johtajanaan Pasi Hyökki esiintyy perjantai-iltana Vähänkyrön kirkossa. Kuoro on profiloitunut pääasiassa uuden musiikin esittäjäksi tarjoten eläville säveltäjille tasokkaan instrumentin. Illan konsertissa kuullaankin muun muassa Einojuhani Rautavaaraa ja Ville Matvejeffia. Konsertin päättää Musiikkijuhlien kunniavieraan, japanilaisen Toshi Ichiyanagin teos Scenes of Poems I. Mielenkiintoisesta sello-osuudesta vastaa Joel Laakso. Luvassa on erittäin korkeatasoinen konsertti –laatua, taitoa ja tyylitietoa! Konsertti alkaa klo 21.
– Liput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 20.20

Mustonen and Friends

Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi. Perjantai-iltana 3.8. kuullaan Vaasan kaupungintalolla hänen teoksistaan Toccata, Kvartetto oboelle, viululle, alttoviululle ja pianolle sekä Jehkin Iivana. Konsertin toisen puoliajan täyttää Dmitry Šostakovitšin Pianokvintetto g-mollissa, op.57.

Konsertti alkaa klo 18.30 ja kantaa nimeä ”Mustonen and Friends”. Illan esiintyjät ovat Mustosen lisäksi viulistit Karen Gomyo, Christian Altenburger ja Alissa Margulis, alttoviulistit Yuval Gotlibovich ja Ilari Angervo, sellistit Marko Ylönen ja Torleif Thedéen, kontrabasisti Zoran Marković ja oboisti Sole Mustonen.
– Liput 25 / 22 €

Musiikkijuhlakahvila Kaffehuset August

Korsholman Musiikkijuhlien Musiikkijuhlakahvilana toimii Kaffehuset August lähellä Vaasan toria. Iltapäivisin klo 15 kahvilan musiikkituokioissa soittaa ammattimuusikoiden lisäksi musiikin opiskelijoita. Musiikkijuhlakahvilasta saa tietoa konserteista ja taiteilijoista festivaalin ajan. Perjantaina 3.8. iltapäivän konsertissa lavalle kiipeävät Nike Lönnqvist –nokkahuilu, Carolina Edström –sello ja Anna Savelainen -cembalo. Konsertin otsikkona on ”Tuoretta kahvia ja hieman vanhempaa musiikkia”. Musiikkijuhlakahvilan konsertteihin on vapaa pääsy.

http://www.korsholmmusicfestival.fi