01.02.2017

Okko Kamu johtaa Iitin musiikkijuhlilla

Kapellimestari Okko Kamu tulee Iitin musiikkijuhlille kesäkuussa. Kamu johtaa Mikkelin kaupunginorkesteria, joka esiintyy musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Iitin kirkossa torstaina 15.6. ja perjantai-illan vierailukonsertissa 16.6. Kuusankoskitalossa.

Kamu on pitkän uransa aikana toiminut Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Suomen kansallisoopperan ja Helsingborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Hän on Singaporen sinfoniaorkesterin vieraileva kapellimestari, ja on ollut sitä myös Birminghamin sinfoniaorkesterissa, Lausannen kamariorkesterissa ja Kööpenhaminan filharmonikoissa. Vuosina 2011–2016 hän toimi Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana. Kamulle myönnettiin professorin arvonimi vuonna 2011.

Iitin musiikkijuhlat järjestetään 14.–18. kesäkuuta. Suomen satavuotisjuhlavuonna festivaalin kaikki esiintyjät ovat suomalaisia, ja ohjelmistossa on paljon suomalaista musiikkia. Tapahtuman taiteellinen johtaja on pianisti Laura Mikkola.

www.iittifestival.fi