23.07.2010

Ohjelmanmuutos Helsingin juhlaviikkojen avajaisklubilla

Helsingin juhlaviikot polkaistaan käyntiin 20.8. avajaisklubilla. Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävä klubi-ilta yhdistää ennakkoluulottomasti klassisen ja elektronisen musiikin.

Pääesiintyjinä uudella avajaisklubilla nähdään englantilainen tuottaja-DJ Bonobo, islantilainen monitaiteilija Kira Kira sekä Avanti!-orkesterin ja Teemu Korpipään yhteisprojekti. Lisäksi illan aikana esiintyy liuta kovia kotimaisia nimiä.

Kotimaisen nykymusiikin pioneeri Avanti! ja Korpipää tekevät Vanhalla ainutlaatuisen yhteisprojektin, jossa tekno-, dub- ja noise-soundit limittyvät muun muassa Philip Glassin musiikkiin. Giant Robotista, Ruumenista, Hetero Skeletonista ja monesta muusta yhteydestä tuttu Korpipää korvaa projektiin aiemmin kiinnitetyn Jori Hulkkosen.

Bonobo eli Simon Green on downtempo-musiikin pioneereja. Vanhalla hän esiintyy viisihenkisen yhtyeen ja soullaulajatar Andreya Trianan kanssa. Kira Kira eli Kristjánsdóttir on paitsi muusikko myös arvostettu kuvataiteilija ja performanssiartisti, joka yhdistelee kappaleissaan akustisia ja elektronisia elementtejä. Kira Kiran livekokoonpanossa soittavat múm-yhtyeestä tutut Samuli Kosminen ja Eiríkur Orri.

Kotimaisista taiteilijoista nähdään lisäksi indie-elektroyhtye Zebra and Snake, syntetisaattorikollektiivi Jesse sekä elektroakustista musiikkia tuottava Keramick & Lobo. Taiteilijaduo Pink Twins tekee kamarimusiikkiesityksen musiikkisalissa Akseli Gallén-Kallelan maalauksen alla. Samassa tilassa nähdään myös Kokeellisen elektroniikan seuran vuorovaikutteinen installaatio.

Lisäksi juhlaväkeä viihdyttää myöhäisillassa DJ-kollektiivi Hannulelauri sekä Vixen VJ Paula Lehtonen.

Lipunmyynti käynnissä Lippupisteen toimipaikoissa, puhelinpalvelussa 0600 900 900 (1,75 e/min+pvm/mpm) sekä verkkokaupassa www.lippu.fi.

Liput 25 €
+ Lippupisteen palvelupalkkio alkaen 1,50 € / lippu

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi