20.07.2009

OFF Tampere valloittaa monipuolisuudellaan

3.-9.8.2009 järjestettävään Tampereen Teatterikesään kuuluu yhteensä viisi ohjelmistoa, ja yksi niistä on OFF Tampere. Se tarjoaa avoimen lavan jokaiselle esiintymään haluavalle. Mukana on ryhmiä ja esiintyjiä harrastajista ammattilaisiin, ja korkea-laatuista ohjelmistoa nähdään niin kesäteatterista sirkukseen, draamasta komediaan kuin stand upista improvisaatioon.

Festivaalin OFF-näyttämö kiinnostaa Tampereen ulkopuolisia ryhmiä vuosi vuodelta enemmän: saamme nauttia muun muassa herkistä italialaistunnelmista helsinkiläisten Sanna Majalahden ja Emilia Pokkisen tulkitsemassa ajankohtaisessa esityksessä, Frutti di Pirandello – tarinoita Sisiliasta. Turun Taideakatemia rakentaa puolestaan kuvaelman riittämättömyydestä esityksellään Jonkun toisen tarina ja Teatteri Arvottomat Hämeenkyröstä kertoo Runarin ja Kyllikin rakkaudesta kaksinaismoralistisen kylän keskiössä. Toijalan Kellariteatteri kutsuu lapset ja lapsenmieliset hulvattomaan seikkailuun Omituisen kamelin seuraan ja Helsingin Kellariteatteri tuo nähtäville läpisävelletyn tarinan Kalevalan Ainosta. Aino x Rock Ooppera suodattaa rakkauden ja vapaudenkaipuun teemoja rock-estetiikan kautta.

Myös tamperelainen esitystarjonta on lukuisa: Legioonateatteri valloittaa sisäpoliittisella musiikkihupailulla, Tanssiteatteri MD tanssivilla breikkaajillaan. Pispalan teatteri debytoi esityksellä Harjun varjossa ja Teatteri Ramppi & Kuume liikuttelevat Ratkaisuja koti-ikävään esityksen, esittelyn ja esitelmän rajapinnoilla. Tukkateatterin Leonce ja Lena sisältää satiirista irvailua ja Teatteri Telakan Ihmissuhdenäytelmä poliittista pilantekoa. Kesäteatteri Lysti esittää näytelmän Paksun Kertun balladi ja Teatteri Unda puolestaan hahmottaa Viron lähimenneisyyttä Sofi Oksasen Puhdistuksella.

Johanna Hannus herättelee OFF-ohjelmistossa tulista espanjalaista rakkautta tulkinnoillaan Federico Garcia Lorcan runoista. Rakkauden ihanuudesta ja kamaluudesta kertoo myös Babooshkan lauluesitys, Jos helmiä kyyneleet ois. Lisäksi tarjolla on Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkelin improkesäteatteria yönäytöksenä, taitavia stand up -koomikoita, Circus Ruskan katushow sekä riemukasta merimiestunnelmointia burleskitaiteilijoiden kera.

OFF Tampere tarjoaa myös perinteistä kesäteatteria – edustettuna ovat aikaisemmin mainittujen lisäksi Rönni, Lempäälä ja Pyynikki. Tampereen Komediateatteri on mukana kahdella esityksellä, lastennäytelmällä Eemeli metkuilee ja sairaalafarssilla Sukuvika.

Myös Tampereen Ylioppilasteatteri tuo OFF-näyttämölle kaksi esitystä; kielettömän komedian Kielipuolipotilas sekä Uhripyörän – maagisen traagisen sadun teatteriseurueesta. Kaiken kaikkiaan OFF Tampereessa on mukana ryhmiä 24, esityksiä 26 ja näytöksiä 80.

Lippuvaraustiedot ja tarkempi ohjelma:
www.teatterikesa.fi/suomi/ohjelmistot_2009/off_tampere_2009/

Lisätietoja: off@teatterikesa.fi, tiedotus@teatterikesa.fi, p. 03-222 85 36 ja 03-214 09 92

http://www.teatterikesa.fi