11.12.2014

Odotettu pianisti Grigori Sokolov vierailee Naantalin Musiikkijuhlilla kesällä 2015

Aikamme suurimmaksi pianistiksi tituleerattu Grigori Sokolov esiintyy tulevana kesänä Naantalin Musiikkijuhlilla sunnuntaina 7.6. klo 19. Sokolov on ihastuttanut Musiikkijuhlien kävijöitä aikaisemmin vuosina 1988, 2004 ja 2013. Odotetun konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 12.12. Lippupisteessä kautta maan. Koko kesän ohjelma julkistetaan helmikuun alussa 2015.

 

Täydellisyyttä hipova pianotitaani

Venäläinen pianisti Grigori Sokolov aloitti pianonsoiton viisivuotiaana ja seitsemän vuoden iässä hän jatkoi opintojaan Pietarin konservatoriossa. Hän esitti ensimmäisen suuren resitaalinsa Moskovassa 12-vuotiaana ja neljä vuotta myöhemmin Sokolov ansaitsi suurta huomiota maailmalla voittaessaan arvostetun kansainvälisen Tšaikovski-kilpailun.

Tšaikovski-kilpailun jälkeen Sokolov on urallaan saavuttanut lähes myyttisen aseman musiikinrakastajien ja pianoharrastajien keskuudessa. Hänen kosketuksensa instrumenttiin hipoo täydellisyyttä.

Sokolov on konsertoinut maailman tärkeimmissä konserttitaloissa omin konsertein ja yhdessä nimekkäimpien orkestereiden ja kapellimestarien kanssa. Naantalin Musiikkijuhlilla on kunnia saada Sokolov esiintymään festivaalilla jälleen tulevana kesänä. Naantalin kirkossa järjestettävän resitaalin ohjelma on vielä avoin.

Grigori Sokolov, Naantalin kirkko 7.6.2015 klo 19. Liput myynnissä Naantalin Matkailussa sekä Lippupisteen toimipisteissä kautta maan pe 12.12. alkaen.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 2.-13.6.2015.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi