20.08.2014

Nuotin vieressä on tilaa lauantaina Oulun juhlaviikoilla

Nuotin vieressä on tilaa -tapahtuma kokoaa Oulun seudun kuoroja suureen yhteiskonserttiin Rotuaarin lavalle lauantaina 23. elokuuta. Mikko Alatalo juontaa klo 14 alkavan yhteiskonsertin, jututtaa kuoroja ja laulaa itsekin. Iltapäivän aikana kuorot esiintyvät myös keskustan ravintoloissa ja kahviloissa.

Tapahtuma on mainio mahdollisuus tutustua Oulun seudun rikkaaseen kuorokulttuuriin. Toista kertaa järjestettävän kuoropäivän koollekutsujan, kuoromusiikin läänintaiteilija Mihkel Kolditsin ideana on ollut viedä kuorot yleisön luo. ”Kyseessä ei ole edes matalan kynnyksen tapahtuma, sillä kuoro tulee kirjaimellisesti istumaan viereiseen penkkiin”, Koldits summaa.

Laulamassa ovat Teuvo Pakkalan musiikkiluokat, Naiskuoro Ouluttaret, Oulun Suomalaisen yhteiskoulun lukion ja Madetojan musiikkilukion kuorot, Aki Saarelan kvartetti, Kamarikuoro Sofia Magdalena, Haukiputaan Mieskuoro, Mieskuoro Pohjan Laulu, Sekakuoro Aiolos, Lauluyhtye Konsonanssi sekä Cappella pro Vocale.

Kuoropäivään on vapaa pääsy, ja tapahtuman toteutuksesta vastaavat Oulun juhlaviikot ja Oulun Liikekeskus ry. Ravintolakohtainen esiintymisaikataulu on nähtävissä sivuilla: www.oulunjuhlaviikot.fi

Lisäksi Kaiken keskus lähettää lauantaina Rotuaarille tieteen ja viihteen huippuyksikön, joka auttaa erityisen pieniä elämysinsinöörejä uuden kotiplaneettansa pehmoeläinkannan harvennuksessa.

Huippuyksikkö  Vaatu ’Äitipommi’ Kalajoki pyytää apua pehmoeläinkannan kesyttämiseksi. Lapset voivat viedä kesyttämänsä yksilön mukanaan kotiinsa tarkempia tutkimuksia varten. Lasten valtakunta Rotuaarilla 23.8. klo 11–13.30 ja 14.30–16.

Viikonloppuna Tornadon viimeiset vedot

Lähes jokaisen esityksen elokuun aikana loppuunmyynyt Tornado on mahdollista nähdä vielä 21., 23., 24. ja 25.8., kaikkina päivinä klo 19. Miki Liukkosen käsikirjoittama nykyteatteriesitys lupaa tarjota kesän unohtumattomimmat kotibileet Parkkisenkankaalla. Liput 15/8 € Lippupalvelusta, ikäraja 18 vuotta.

Viikonlopun aikana nähdään myös nykytanssia ja ilma-akrobatiaa teoksessa Floreo Aerealis, jonka miljöönä toimii Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Kaikki esitykset on myyty loppuun ennakkoon.

Ensi viikolla Oulun juhlaviikoilla on vielä monipuolinen kattaus tapahtumia: Ilmakitaransoiton MM-kisat, Oulun Musiikkivideofestivaalit, Time Tunnel sekä oopperakonsertti Tuhlaajapoika.

Oulun juhlaviikot järjestetään 31.7.-31.8.2014.

www.oulunjuhlaviikot.fi