08.10.2013

Nuoret lahjakkaat pianistit esillä PianoEspoossa

PianoEspoo-festivaali tuo tänäkin vuonna esille nuoria nousevia kykyjä Keskipäivän Matinea -konserteissa.  Kolmea lahjakasta espoolaispianistia kuullaan Tapiolan kirkossa 16.–18.10.2013.

Keskiviikkona 16.10 esiintyy Niina Ranta. Ohjelmistona on Beethovenia, Prokofjevia, Ravelia ja Lisztiä. Torstaina 17.10. vuorossa on Kiku Kämäläinen. Hänen ohjelmistonsa koostuu Bachista,  Prokofjevista, Debussystä,  Chopinistä ja Lisztistä. Viimeinen matinea on 18.10. eli perjantaina. Silloin soittaa Maria Hämäläinen ohjelmistonaan Mozartia, Chopinia, Sibeliusta ja Lisztiä.

Keväällä Sibelius-Akatemiaan pianonsoittoa opiskelemaan päässyt Niina Ranta on valinnut ohjelmistoonsa pianosäveltäjien raskassarjalaisia. Nina kertoo Beethovenin Pastoraali-sonaatin aluksi vaikuttavan aika yksinkertaiselta ja teknisesti helpolta, mutta sitä se ei ole! Sonaatin soittaminen vaatii paljon  keskittymistä ja korvien herkistämistä.

”Minulla on Tapiolan kirkkoon aivan erityinen suhde, sillä isäni oli nuorena rakennusmestarina mukana kirkon rakennustyössä”, kertoo Japanista kotoisin oleva Kiku Kämäläinen.  Kiku on valinnut ohjelmistoonsa klassismin ja romantiikan ajan säveltäjien teoksia.

Maria Hämäläinen on valinnut ohjelmiston juuri tätä konserttia varten. Romantiikan suuntaus on Marialle kaikkein rakkain, kontrastia ja raikasta klassisuutta ohjelmaan tuo Mozartin pianosonaatti.

Kaikkiin kolmeen Keskipäivän matineaan on vapaa pääsy. Käsiohjelma ovelta 5 euroa.

Kansainvälinen PianoEspoo -festivaali on pianomusiikkiin erikoistunut joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma, jonka tuottaa Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry. PianoEspoon vuoden 2013 festivaalin taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Marita Viitasalo.

www.pianoespoo.fi