19.07.2013

Norppaoopperan maailman ensi-ilta kutsuu Saimaan aalloille Savonlinnan Oopperajuhlilla

”Kaukaisessa maankolkassa on sokkeloinen ja kaunis järvi nimeltä Saimaa. Saimaa-järvessä asuu norppa nimeltä   Lumi ja hänen parhaat ystävänsä Sipi Simpukka ja Iäkäs Särki. Eräänä kesänä aurinkoinen sää Saimaalla jatkuu, vaikka syksyn   pitäisi jo tulla. Yhdessä Lumi, Sipi ja Iäkäs lähtevät vaaralliselle matkalle pelastamaan talvea.”

Oopperajuhlien arvokas työ lasten ja nuorten hyväksi jatkuu. Norppaooppera on suomalaisten alakoulujen äänestämästä tarinasta   luotu kantaesitys. ”On tärkeää tehdä oopperaa lapsille”, sanoo oopperan säveltänyt Timo-Juhani Kyllönen. Libretoksi tarinan   on jalostanut Iida Hämeen-Anttila. Teoksen johtaa kapellimestari Atso Almila. Kantaesitys on lauantaina 20.7. ja toinen esitys 21.7.

”Saimaannorpan suojelu on saanut paljon huomiota, ja syystä”, muistuttaa ohjaaja Minna Vainikainen. Koko perheen Norppaooppera   on Vainikaisen kolmas oopperaohjaus Savonlinnan Oopperajuhlille. Oopperassa tarinaa kuljetaan laulamisen lisäksi tanssin,   sirkuksen ja visuaalisen teatterin keinoin.

”Ohjaajana minulla on ollut ilo saada miehitykseen loistavat laulajat ja tanssija-akrobaatit. Yksi vaikuttavimmista elementeistä   oopperaa ohjatessani on orkesteri. Esityksemme antaa harvinaisen tilaisuuden lapsille päästä kuuntelemaan orkesterimusiikkia”,   maalailee Minna Vainikainen.

Lumi Norpan pääroolin laulaa Timo Mustakallio -laulukilpailun voittaja 2011 Miina-Liisa Värelä. Hänen seikkailutovereinaan   Sipi Simpukkana esiintyy Niina Keitel ja Iäkäs Särki -roolissa Juha Kotilainen.

Norppaooppera toteutetaan yhteistyössä Fortumin, OP-Pohjolan ja Sitran kanssa.

www.operafestival.fi