08.02.2012

Norah Jones Pori Jazziin

Yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä Norah Jones on yksi tulevan Pori Jazzin päänimistä. Hänen musiikissaan yhdistyy persoonallisella tavalla jazz, soul, country ja pop. Tuleva konsertti on Norah Jonesin ensimmäinen esiintyminen Suomessa.

Norah Jonesin tunnetuimpia kappaleita ovat Come Away With Me, Don’t Know Why ja Sunrise. Hänen albumejaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa ja Suomessakin noin 80 000 kappaletta. Norah Jones on palkittu muun muassa yhdeksällä Grammy-palkinnolla. Hänen uusi Blue Note -albuminsa Little Broken Hearts julkaistaan keväällä Danger Mousen tuottamana. Norah Jones on myös näytellyt Wong Kar-Wain ohjaamassa elokuvassa My Blueberry Nights.

Norah Jones esiintyy Pori Jazzin päätöspäivänä sunnuntaina 22. heinäkuuta Kirjurinluoto Arenalla.

Samassa konsertissa esiintyvät myös New Jerseystä tuleva Robert Randolph & the Family Band, joka yhdistelee musiikissaan bluesia, soulia ja funkia. Robert Randolphin soitin on sähköistetty pedal steel -kitara, ja hänen ilmaisussaan voi kuulla Stevie Ray Vaughanin, Jimi Hendrixin ja Stevie Wonderin vaikutteita.

Kirjurinluodon päätöskonsertin muita esiintyjiä ovat uusi kotimainen rytmimusiikin superkokoonpano The Northern Governors, jossa soittavat mm. Tuomo Prättälä, Jorma Kalevi Louhivuori ja Osmo Ikonen. Legendaarinen Honey B. & The T-Bones viettää festivaalilla 30-vuotisjuhliaan, ja perustrioa Porissa täydentävät erikoisvieraat M.A. Numminen ja Pedro Hietanen.

Konsertin liput tulevat myyntiin torstaina 9. helmikuuta klo 9 Lippupalveluun. Lipun hinta on 65 euroa.

Tulevan Pori Jazzin (14. – 22.7.) koko ohjelma julkistetaan maaliskuun lopussa.

http://www.porijazz.fi