11.12.2014

Nils Landgren Oulu All Star Big Bandin solistina Oulun Musiikkijuhlilla

Oulun Musiikkijuhlat viettää ensi keväänä 25-vuotisjuhlaansa. Maaliskuussa festivaalilla esiintyy myös 10. toimintavuottaan juhliva Oulu All Star Big Band, joka  saa solistikseen yhden Euroopan menestyneimmistä rytmimuusikoista, ruotsalaisen pasunisti Nils Landgrenin. Landgren on soittanut tasapuolisesti jazzia ja rockia, soulia ja hip hopia sekä big band –musiikkia. Hän on ollut mukana ainakin 500 albumilla ja levyttänyt useiden kansainvälisten tähtien kanssa, kuten Abba ja Herbie Hancock.

Kyseisen illan aloittaa Screaming Jay & The Bones –kokoonpano, joka soittaa 1950-luvun riehakasta ja svengaavaa Jump & Jive -musiikkia.

Kokoonpanob laulussa ja pasuunassa nähdään Jay Kortehisto (Leningrad Cowboys, Jimi Tenor), saksofonissa Pope Puolitaival (Leningrad Cowboys, Dallape, Jo Stance), kitarassa Valtteri Pöyhönen (Dalindeo, Ricky Tick Big Band), rummuissa Thomas Rönnholm (Laura Närhi, DDT) ja bassossa Lasse Sirkko (Whistle Bait).

 

LAAJA KIRJO MESTARIKURSSEJA FESTIVAALIN YHTEYDESSÄ

Oulun Musiikkijuhlat järjestää festivaalin yhteydessä kansainväliset laulun, viulun, alttoviulun ja pianon sekä rytmimusiikin mestarikurssit viikoilla 11 ja 12. Kursseille valitaan pitkälle edistyneitä opiskelijoita sekä passiiviopiskelijoita. Laulun mestarikurssilla opettaa Soile Isokoski, viulun mestarikurssilla Jennifer Frautschi, alttoviulun mestarikurssilla Anna Kreetta Gribajcevic ja pianon mestarikurssilla Paavali Jumppanen. Rytmimusiikin mestarikursseilla opettavat Nils Landgren sekä Marzi Nyman. Lisäksi Cyrille Aimée pitää rytmimusiikin laulun mestarikurssin. Osa mestarikurssiopettajista esiintyy myös festivaalin konserteissa. Mestarikurssien hakuaika päättyy perjantaina 16.1.2015.

 

JAZZKONSERTTEJA TAMMI- JA HELMIKUUSSA

Ennen festivaalia Oulun Musiikkijuhlat järjestävät yhdessä Jazz20 ry:n kanssa kaksi jazz-konserttia. Tammikuun lopussa Ravintola Rauhalassa esiintyy puolalais-latvialais-suomalainen Olli Estola Polyeuropean Band, joka soittaa niin jazzstandardeja kuin jäsentensä sävellyksiä raikkaasti.

Helmikuussa puolestaan 45 Specialissa kuullaan Elektro GT:tä, jonka musiikki on jazzia, mutta vahvasti väritettynä tai vääristettynä joksikin muuksi. Vaikutteet ja soittajavalinnat vievät musiikkia elektron, mutta toki myös progressivisen rockin suuntaan. Yhtye julkaisi ensilevynsä Texicalli Recordsille syksyllä 2014 ja esiintyi mm. Jazz Finland-festivaalilla ja Tampere Jazz Happeningissä.

 

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 7.-22.3.2015.

Koko ohjelmisto julkaistaan to 8.1.2015.

www.omj.fi