02.07.2021

Neulojien kulkue jalkautuu kaupungille ja kisakatsomossa seurataan Heavy Metal Knittingin MM-kisoja – Jyväskylän Kesän Neulefestarit palaavat tauon jälkeen!

Neulojien ikiomat festarit järjestetään jo viidettä kertaa Jyväskylässä 8.–11.7.2021. Neulefestarit kokoaa Toivolan vanhalle pihalle neulojia ympäri Suomen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Kesä -festivaali ja lankakauppa Titityy.

Neulefestareiden kenties näyttävin ohjelmanumero on Koronaneuleiden tuuletusparaati. Paraatissa neulojat jalkautuvat kulkueena Jyväskylän keskusta-alueelle esittelemään koronavuonna syntyneitä neuleitaan – ja tietenkin neulomaan.

– Neulominen on korona-aikana ollut monelle arjen selviytymiskeino. Ihmiset ovat myös kaivanneet kohtaamista ja kokoontumista yhteisen intohimon ääreen. Toivottavasti paraatiin saapuu paljon neulojia ja neuleita, sanoo Neulefestareiden taiteellinen johtaja, yrittäjä Tiina Huhtaniemi.

Kulkue kokoontuu Toivolan vanhalla pihalla perjantaina 9.7. klo 17 ja jatkaa siitä Jyväskylän keskusta-alueelle.

Neulontaa hevin tahtiin ja ihania lankalöytöjä

Miltä näyttää, kun neuloja astuu hevibändin saappaisiin? Se selviää Heavy Metal Knittingin maailmanmestaruuskisoissa. Nyt toista kertaa järjestettäviin MM-kisoihin osallistuu hevineulojia ympäri maailman, ja kilpailut järjestetään kokonaan verkossa. Neulefestareiden Heavy Metal Knitting -kisakatsomossa perjantaina 9.7. klo 18 jännitetään, kuka finalisteista neuloo itsensä voittoon. Kisakatsomo järjestetään yhteistyössä Suomen käsityön museon kanssa.

Neulefestareiden rakastettuja Lankamarkkinoita vietetään lauantaina 10.7. klo 10–17. Markkinoille saapuu tänä vuonna yhteensä 12 kotimaista myyjää. Meno jatkuu vielä sunnuntaina 11.7. Neulebrunssin merkeissä. Brunssitarjoiluista vastaavat Toivolan Paja ja Valkoinen Puu. Brunssille suositellaan ennakkovarauksen tekemistä. Brunssia lukuunottamatta kaikkiin Neulefestareiden tapahtumiin on vapaa pääsy.

Poikkeuksellisista ajoista johtuen Neulefestareita vietetään tänä kesänä kahdessa osassa. Juhlahumu alkoi jo kesäkuussa, kun Toivolassa juhlittiin Titityyn 15-vuotisjuhlia ja Anna Johannan kirjajulkkareita.

Neulefestareiden koko ohjelma: www.jyvaskylaknitfest.com