13.01.2012

Nettiyhteisö valitsi asut Savonlinnan Oopperajuhlien Free Will -oopperatähdille

Netissä työstettävän Free Will -oopperan hahmot saivat esiintymisasut yhteisön äänestyksessä. YK:n pääsihteeri Oscar Wilde pukeutuu nahkarotsiin kun taas Maailmanpankin johtaja Jeanne d’Arc astelee lavalle liituraidassa.

Free Will on maailman ensimmäinen virtuaaliyhteisön luoma ooppera. Yhteisön jäsenet saivat lähettää puvustusehdotuksiaan Wreckamovie-alustalle, joista heimoneuvosto valitsi parhaat viimeiseen äänestykseen. Äänestyksessä uudet vaatteet saivat Wilden ja Jeannen lisäksi muun muassa Mozart ja Lucifer. Lopputuloksia voi käydä kurkkaamassa täältä: http://www.wreckamovie.com/tasks/show/2381

Oopperan lavasteet valittiin myös yhteisön äänestyksessä. Poliittinen kampanjatoimisto taivas on vihreä paratiisi, kun taas helvetin toimisto on hillityn mustavalkoinen. Maan tapahtumat esitetään harmaalla torilla. Kuvia koko lavastuksesta löytyy osoitteesta http://www.wreckamovie.com/shots/show/9457

Markkinointitehtävä käynnistyi

Opera By You -yhteisöoopperalle tarvitaan myös markkinointimateriaalia. Uutena tehtävänä on suunnitella hyvän ja pahan kamppailusta kertovalle Free Will -oopperalle slogan, juliste ja markkinointistrategia.

Sloganin ja julisteen tulisi tiivistää oopperan idea ytimekkäästi. Julisteeseen voi hakea inspiraatiota jo valituista lavasteista ja hahmojen rooliasuista, mutta luovuutensa saa myös päästää vapaasti valloilleen. Kilpailuajan sulkeuduttua yhteisö pääsee äänestämään suosikkiaan. Kuka tahansa voi osallistua markkinoinnin suunnitteluun Wreckamovie-alustalla osoitteessa http://www.wreckamovie.com/tasks/show/2375. Markkinointitehtävä sulkeutuu 22.1.2012.

Free Will ja Opera By You lyhyesti

Jumala on saanut tarpeekseen kaikesta kurjuudesta, josta ihmiset kärsivät ja kutsuu koolle enkelit. He päättävät lähettää takaisin maan päälle edesmenneitä neroja parantamaan asioiden nykyistä tilaa. Heidän on tarkoitus mullistaa tiede, taide sekä luoda maailmanrauha. Onnistuvatko nerot tehtävissään?

Kolme maan päälle palaavaa neroa ovat Wolfgang Amadeus Mozart, Oscar Wilde ja Jeanne d’Arc. He saavat avukseen kaksi enkeliä ja vastaansa naispuolisen paholaisen (Lucifer) omine avustajineen.

Päärooleissa: Mozart (kuuluisa pop-tähti), Oscar Wilde (YK:n pääsihteeri), Jeanne d’Arc (Maailmanpankin johtaja), Lucifer, Jumala (kuoro), Jättiläiset (kuoro)

Sivurooleissa: enkeleitä ja paholaisen avustajia

Opera By You on Savonlinnan Oopperajuhlien toukokuussa 2010 käynnistämä kansainvälinen projekti, jossa oopperaa luodaan avoimessa nettiyhteisössä. Sadat ihmiset ympäri maailmaa ovat olleet mukana oopperan työstämisessä ja projektilla on tuhansia seuraajia. Yhteisön työtä ohjaa asiantuntijoista koostuva raati, heimoneuvosto. Free Will -oopperan kantaesitys on Savonlinnan oopperajuhlilla 21.7.2012.

Lisätietoja: Kaikki halukkaat pääsevät mukaan luomaan oopperaa osoitteessa www.wreckamovie.com/operabyyou

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisilla festivaaleilla käy 60 000 vierasta, joista runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Savonlinnan Oopperajuhlat on oopperamaailman moderni edelläkävijä, joka klassisten oopperaesitysten ohella panostaa uudenlaisiin oopperatuotantoihin. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Oopperajuhlien rahoituksesta noin 70 prosenttia tulee pääsylipputuloista ja loput Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista sekä yritysyhteistyösopimuksista.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 5.7.-4.8.2012.

Etusivu