20.03.2015

Neljäs kerta kamarikriitikoita Kuhmon Kamarimusiikissa

Kuhmon Kamarimusiikki ja Kainuun Sanomat etsivät  jälleen festivaalivieraita, jotka haluavat kertoa kokemuksistaan myös muille. Jaossa on kuusi kamarikriitikon pestiä, joille Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa liput kahteen konserttiin.

Kamarikriitikoiden pestit ovat auki kaikille, jotka haluavat kokea Kuhmon Kamarimusiikin ja kertoa kokemuksistaan myös muille. Kamarikriitikot edustavat ns. yleisön ääntä. Kamarikriitikot voivat olla oikeita kriitikoitakin, mutta ensisijaisesti haetaan muita kuin alan ammattilaisia. Joukossa voi olla niin ensi kokemuksen Kuhmoon tekeviä kuin kulttuurin suurkuluttajia. Kokemukset aiemmilta vuosilta ovat olleet myönteisiä. Kirjoittajien joukossa on ollut opiskelijoita ja eläkeläisiä, miehiä ja naisia ikähaitarin vaihdellessa 12-vuoden ja 72-vuoden välillä. Samoilla linjoilla halutaan jatkaa.

Kesällä 2015 kamarikriitikot kirjoittavat yhdestä festivaalin konsertista ja jostakin muusta kokemuksesta festivaaliin liittyen. Tämä muu kokemus voi olla esim. johonkin oheisohjelmaan tai Kuhmon muuhun kohteeseen tutustuminen.

Kamarikriitikot kutsutaan toukokuussa Kuhmoon aloitusinfoon. Tuolloin kuullaan kesän festivaalista ja lehden odotuksista. Varsinainen kriitikon pesti on festivaalin aikana 12.−25. heinäkuuta. Jokaiselle kriitikolle sovitaan oma päivä, jonka konserteista ja oheistapahtumista hän kirjoittaa. Kriitikko saa ilmaiset liput (avec) kahteen konserttiin, joista yhdestä hän kirjoittaa.

Tekstit julkaistaan osittain Kainuun Sanomien printtilehdessä ja kokonaisina Kainuun Sanomien verkkosivuilla. Kuhmon Kamarimusiikki linkittää jutut omille kotisivuilleen ja facebookiin. Kriitikon päivää Kuhmossa kuvataan myös painettuun ja sähköiseen mediaan.

Hakijalta odotetaan kirjoitustaitoa, sitoutumista toukokuun koulutuspäivään sekä yhden päivän läsnäoloa kesän festivaalilla. Jos olet kiinnostunut, lähetä kirjoitusnäytteeksi A4-arkillinen tekstiä, jossa perustelet, miksi juuri Sinut tulisi valita. Kerro kirjeessä myös taustatietosi (nimi, ikä, ammatti, osoite, puhelinnumero, sähköposti). Lähetä teksti 31.3. mennessä festivaalin toimistolle sähköisesti osoitteeseen kuhmo.festival@kuhmofestival.fi. Hakemusten joukosta valitaan kuusi henkilöä kesän kamarikriitikoiksi huhtikuun aikana.

 

Lisätietoja pestistä antavat:

Kainuun Sanomat, Päivi Bisi, sähköposti paivi.bisi@kainuunsanomat.fi

Kuhmon Kamarimusiikki, Sari Rusanen, puh. (08) 652 0936, sähköposti sari.rusanen@kuhmofestival.fi

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 12.-25.7.2015.

www.kuhmofestival.fi