01.03.2019

Naisenergiaa Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla 8.–14.7.2019

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa festivaalikesässä ja se järjestetään nyt 21. kerran Kemiönsaarella ja lähikunnissa 8.–14.7.2019. Kesän ohjelmisto ulottuu Agricolan ajoista ja 1600-luvun Lontoosta nykypäivään. 200-juhlavuotta vietettävän Clara Schumannin lisäksi ohjelmassa on muitakin naissäveltäjiä, kuten Maria Theresia von Paradis, Fanny Mendelssohn-Hensel, Mélanie Bonis, Nadia Boulanger, Amy Beach, Konstantia Gourzi sekä Kaija Saariaho.  

Musiikkijuhlat ovat aktiivisesti panostaneet kotimaisten kamarimusiikkisävellysten esilletuomiseen. Tänä vuonna kantaesitetään Jyrki Linjaman Jousikvartetto nro 2 Karunan kirkossa 10.7. sekä Olli Kortekankaan taiteellisille johtajille omistama Due per due Salon taidemuseo Veturitallissa 11.7. 

Taiteilijavieraiksi on kutsuttu tänä vuonna useita esiintyjä, joka ovat ensi kertaa Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla. Sopraano Tuuli Lindeberg, ukrainalaissyntyinen pianisti Milana Chernyavska, kiinalainen alttoviulisti Diyang Mei, sellisti Senja Rummukainen sekä huilisti Hanna Juutilainen. Ensikertalainen on myös Avanti! Ensemble, joka esittää periodisoittimin vanhaa ja uutta musiikkia. Aiemmilta vuosilta tuttuja taiteilijoita ovat alttoviulisti Hariolf Schlichtig, viulisti Petri Aarnio, kitaristi Petri Kumela sekä sellisti Samuli Peltonen. 

Konserttipaikat sijoittuvat laajalle alueelle. Perinteinen Avajaiskonsertti ja päätöskonsertti Grande Finale kuullaan Kemiön kirkossa. Konsertteja järjestetään tämän lisäksi Karunan, Västanfjärdin kirkoissa, Sandön ja Söderlångvikin kartanoissa, Labbnäsissä, Westersissä, Taalintehtaan torilla sekä Salon taidemuseo Veturitallissa. Uusia konserttipaikkoja ovat Söderlångvikin Vaunumuseo ja Wijkin kartanon vanha navetta. Molemmissa konserttipaikoissa pääsee yleisö kuulemaan lisää paikan historiasta oppaiden kertomana. Yleisö pääsee tutustumaan Salon taidemuseo Veturitallissa ”Stefan Bremer, Keskeltä ja Täysillä” -valokuvanäyttelyyn. Lounas- ja illalliskonserteissa yleisölle on tarjolla saariston lähiruokaa. 

Musiikkijuhlat järjestää bussikuljetuksen Avajaiskonserttiin 9.7.2019. Reitti alkaa Perniöstä ja jatkuu Salon, Teijon ja Mathildedalin kautta Kemiönsaarelle. Kyytiin voi nousta myös matkan varrelta näyttämällä merkkiä kuljettajalle. Tarkemmat tiedot reitistä ja matkalipuista löytyvät verkkosivuiltamme.

www.kimitomusicfestival.fi