13.05.2019

Naantalin Musiikkijuhlilla Olli Kortekankaan kantaesityksen sijaan Kalevi Ahon teos

Amerikkalainen huippuviulisti Erin Keefe on joutunut perumaan debyyttinsä Naantalin Musiikkijuhlilla sormivamman takia, joten Olli Kortekankaan Konsertto viululle ja klarinetille -teoksen kantaesitys siirtyy. Kortekankaan teos on omistettu Erin Keefelle ja Osmo Vänskälle.

Naantalin Musiikkijuhlien Sinfonia Lahti -konsertissa kuullaan Kortekankaan teoksen sijaan 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän Kalevi Ahon Viulukonsertto nro 2. Orkesteria johtaa kapellimestari Osmo Vänskä, ja solistina soittaa viulisti Elina Vähälä, jolle konsertto on omistettu.

Naantalin Musiikkijuhlilla kuullaan kesäkuussa kuitenkin vielä kaksi maailman kantaesitystä: Jaakko Kuusiston Sellokonsertto ja Aulis Sallisen Kamarimusiikki nro 10 viululle, harpulle ja jousille. Lisäksi Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kuultiin jo maaliskuussa Olli Kortekankaan when if not (Five Love Songs) -laulusarjan kantaesitys.

Naantalin Musiikkijuhlia vietetään 4.-15.6. ja lipunmyynti on juuri nyt vilkkaimmillaan. Loppuunmyytyjä konsertteja ovat Kultarannan puistokonsertti, Casa Haartmanin kotikonsertit sekä Apocalyptican kirkkokonsertti. Apocalyptican puistokonserttiin on vielä lippuja saatavilla.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi