20.06.2016

Naantalin Musiikkijuhlilla koettiin monta huippuhetkeä

Naantalin Musiikkijuhlat saavutti kävijätavoitteensa tänäkin vuonna. Kävijöitä on ollut joka vuosi noin 16 000. Useat konsertit myytiin loppuun, muun muassa Jorma Hynnisen ja Ralf Gothónin yhteiskonsertti, Sinfonia Lahden konsertti, Iiro Rantalan ja Jukka Perkon Yökonsertti Raision kirkossa sekä puistokonsertti Kultarannassa.

Kultarannan puistokonserttia vietettiin tuulisessa, mutta aurinkoisessa säässä. Presidenttipari kuunteli tyytyväisenä Naantali Cello Ensembleä sekä Teemu Honkasen johtamia Tapiolan kuoroa ja Key Ensembleä.

Naantalin Musiikkijuhlat on hyvin tyytyväinen tämän vuoden palautteeseen ja tunnelmaan. Sää suosi juhlia, ja muutama hellepäiväkin ehti helliä innostunutta juhlayleisöä.

Ensi vuonna Naantalin Musiikkijuhlilla 6.–17.6.2017 kuullaan maailman kantaesitys VIA-oratoriosta, jonka Kirkkohallitus on tilannut säveltäjä Olli Kortekankaalta reformaation merkkivuoden kunniaksi. Teos kuuluu myös viralliseen Suomi100-ohjelmaan. Oratorion esittävät viisi laulajaa, kaksi kuoroa sekä Sinfonia Lahti johtajanaan Osmo Vänskä.

Musiikkijuhlat toivottaa ensi vuonna tervetulleeksi Turun Filharmonisen orkesterin Krzyzstof Pendereckin ja Okko Kamun johdolla. Lisäksi orkesterivieraita saadaan Saksasta, kun Ralf Gothónin johtama Hamburger Camerata saapuu ensivierailulle. Ohjelmassa on myös Soile Isokosken lauluresitaali pianisti Ilkka Paanasen kanssa. Naantalin Lasten Musiikkijuhlista saadaan nauttia ensi vuonna jo neljättä kertaa.

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Sen ohjelmiston keskiössä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan. Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut. Kamarimusiikkitapahtumana se tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on monesti huomioitu myös kansainvälisesti. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuun alussa.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi