23.02.2015

Naantalin Musiikkijuhlien Talvikonserteissa soivat Mozart ja Beethoven

Naantalin Musiikkijuhlien Talvikonsertit järjestetään ensi viikonloppuna jo 10. kertaa, ja nyt Mozartin ja Beethovenin seurassa.

Lauantaina 28. helmikuuta kuullaan Naantalin kirkossa W. A. Mozartin iki-ihana Serenadi nro 13, ”Eine kleine Nachtmusik” jousikvartetille ja kontrabassolle. Ohjelmassa on lisäksi Mozartin Adagio ja fuuga sekä ihastuttava Vesperae solennes de confessore, jonka tulkitsevat sopraano Kaisa Ranta, mezzosopraano Jeni Packalen, tenori Markku Lautjärvi ja basso Nicholas Söderlund sekä Chorus Cathedralis Aboensis ja Ars Musican kamariorkesteri. Konsertin johtaa Juha Kuivanen. Jeni Packalen laulaa konsertissa Essi Luttisen tilalla, joka esiintyy samana iltana UMK-finaalissa. Kolmikko Ranta, Packalen ja Söderlund ovat kaikki mukana Leos Janacekin oopperassa Ovela kettu, jota esitetään parastaikaa Suomen Kansallisoopperassa.

Sunnuntaina 1. maaliskuuta soi Ludwig van Beethovenin musiikki, kun Naantalin kirkossa kuullaan Beethovenin variaatioita Mozartin Taikahuilu-oopperan teemoista. Arto Noras ja Ralf Gothóni tulkitsevat lisäksi Beethovenin leikittelevän Sonaatin nro 2 sellolle ja pianolle.

Molemmat konsertit alkavat kello 19 Naantalin kirkossa. Talvikonsertit järjestetään yhteistyössä Naantalin kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Liput ovat myynnissä Lippupisteessä ja Naantalin Matkailussa sekä Ars Musicassa.

Lisätietoja www.naantalinmusiikkijuhlat.fi.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 2.-13.6.2015.