16.06.2014

Naantalin Musiikkijuhlat saavuttaa kävijätavoitteensa

Naantalin Musiikkijuhlilla on viime vuosina käynyt noin 16 000 konserttivierasta ja tänä vuonna tavoitteeseen päästään jälleen. Jokaisessa konsertissa oli hyvin yleisöä ja osa konserteista, kuten Sinfonia Lahden ja Osmo Vänskän vierailu 5.6. sekä Jaakko ja Pekka Kuusiston sekä Rajattoman Kaksi Astetta -konsertti 4.6. uudessa esityspaikassa Naantalin satamaterminaalissa, olivat loppuunmyytyjä. Bachianas 7.6., Rakkaudella 13.6., Stockholm Sinfonietta 11.6. ja Avajaiskonsertti 3.6. Naantalin kirkossa olivat yleisösuosikkeja. Pikkukirkkojen katsomot olivat myös lähes täynnä mm. Rymättylän kirkossa Beethovenin seurassa -konsertissa 7.6.

Naantalin Musiikkijuhlien 35-vuotisjuhla jatkuu vielä konserttiristeilyllä Helsingistä Tukholmaan 15. – 17.6. Risteilyn ohjelmassa on kaksi konserttia laivalla ja konsertti Tukholman kuninkaanlinnassa.

Naantalin Lasten Musiikkijuhlista perinne

Ensimmäiset Naantalin Lasten Musiikkijuhlat saivat erinomaisen vastaanoton ja jatkoa on luvassa ensi vuonna. Juhlista on tarkoitus tulla perinne.  Kolme kertaa esitetty lastenooppera Voi vietävä! keräsi Kristoffer-salin täyteen lapsia ja aikuisia. Eläinten karnevaali -konsertti puolestaan toi Naantalin kirkkoon eloa ilmeikkäällä muusikkokokoonpanollaan ja eläinten ja satuhahmojen pukuun pukeutuneilla lapsivieraillaan.

Toiminnanjohtaja Tiina Tunturi iloitsee yleisön lämpimästä vastaanotosta ja hyvistä säistä: ”Tänä vuonna saimme poikkeuksellinen positiivista palautetta niin yleisöltä kuin medialtakin. Kaiken lisäksi säät suosivat suurimmaksi osaksi 35-vuotisjuhlavuoden konsertteja ja Kirkkopuiston Lastenjuhlilla aurinko alkoi paistaa juuri sopivasti puistojuhlan alkaessa.”

Ensi vuonna luvassa kaksi merkittävää orkesterivierailua

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään jälleen vuoden päästä 2.13.6.2015. Silloin juhlien vieraaksi saapuvat mm. English Chamber Orchestra sekä Korean Chamber Ensemble.

Tänä iltana 14.6. kuulemme vielä In honorem maris -päätöskonserttissa, Juhani Lagerspetzin tulkitsemana Maurice Ravelin Une Barque sur l’Océan, Helena Juntusen tähdittämän Amédée Ernest Chaussonin Poème de l’amour et de la mer:in ja Franz Schubertin Forelli-kvinteton.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi