28.05.2020

Naantalin Musiikkijuhlat: Kesäkuun keskiviikot viihteellä ja heinäkuussa elokuviin – Turun Messukeskuksessa avautuvat ainutlaatuiset drive in -liveshow’t

Turun Messukeskuksen pihalle avautuvat kesäkuussa keskiviikkoiset drive in -livenäytökset vaihtuvin kulttuurisin teemoin. Heinäkuussa suvi-iltoja vietetään puolestaan elokuvien parissa, kun paikalle tulee Kinotourin drive in -elokuvateatteri.

Koronaviruksen vuoksi järjestämiskieltolistalla ovat edelleen suuret tapahtumat, jonka vuoksi on nyt haettu toisenlaisia tapoja tarjota viihdettä ja kohtaamisia yleisölle – terveysturvallisuus, etäisyydet ja hygienia tiukasti huomioiden.

Näytöksiä tuottavat Turun Messukeskuksen kanssa yhteistyössä paikalliset kumppanit, kuten Linnateatteri, Turun kaupunginteatteri ja Naantalin Musiikkijuhlat. Mukana on useita yhteistyötahoja mm. Turun kaupunki, DraamaQueen, Bright Group ja Restel.

 

Tapahtuman autokuntakohtaiset lippuhinnat pyörivät noin 20-35 euron välimaastossa tapahtuman sisällöstä ja autokunnan koosta riippuen ja lippuja on tarjolla vain rajoitetusti, jotta turvallisuudesta voidaan huolehtia. Kaikki lipunmyynti tapahtuu tarpeettomien kontaktien välttämiseksi ennakkoon lippukaupassa www.turunmessukeskus.fi. Halukkaille on myynnissä Restelin take away -herkkupussi.

 

Stand up aloittaa sarjan

Ensimmäisessä show’ssa 3.6. kello 19 päästään alkukesän illassa nauramaan stand up -viihteen parissa, kun messukentälle tuodulle mobiiliesiintymislavalle, jossa esiintyvät stand up -tähdet Mika Eirtovaara ja Zaani.

Seuraavalla kerralla 10.6. kello 19 on vuorossa mm. karaokehenkinen Koko kylä veisaa, jossa laulattajana on Maria Lund ja säestäjänä Samuli Jokinen.

Kenelle sellot soivat on nimeltään Naantalin Musiikkijuhlien konsertti 17.6. kello 19. Esiintyjinä ovat huikea selloyhtye Total Cello Ensemble ja hurmaava sopraano Mari Palo. Konsertti liittyy Turun Kirjamessujen 30-vuotisjuhlavuoteen.

Juhannuksen jälkeen 24.6. vuorossa on Turun Kaupunginteatterin ja Linnateatterin improbattle. Improvisaatiohaasteeseen heittäytyvät Kaupunginteatterin tiimissä Miiko Toiviainen ja Katariina Lantto sekä Linnateatterin joukkueessa Mikko Leskelä ja Valtteri Roiha.

Heinäkuussa Turun Messukeskukseen nousee drive in -elokuvateatteri. Luvassa on uutuuselokuvia kaikenikäisille usean päivän ajan.

Lisätietoja tapahtumasta julkaistaan osoitteessa www.kinotour.fi.

−Koronavirus on riepotellut erityisesti tapahtuma-alaa ja se etsii eri kaupungeissa tapoja selvitä tämän katastrofaalisen vaiheen yli. Mitään taloudellisia voittoja ei ole tarkoitus tässä lähteä käärimään. Tärkeintä on tuottaa ihmisille turvallisesti yhteistä iloa ja myönteisiä elämyksiä, se on meidän osaamisemme ja panoksemme toimia tässä väliaikaisessa tilanteessa. Oma viestimme on, että hei, olemme hengissä ja uskomme kohtaamisten tärkeyteen jatkossakin, sanoo Turun Messukeskus Oy:n toimitusjohtaja Marja Pekkanen.

 

Viihdettä ja veisuuta autoradiosta

Tilaisuus toteutetaan terveysturvallisuutta noudattaen. Messukentälle tuodaan mobiiliesintymislava näyttöineen esiintyjiä ja tilaisuutta varten. Drive in -liveshow’hun voi kerrallaan osallistua rajallinen määrä autokuntia, jotka sijoitellaan alueelle niin, että näkyvyys ajoneuvoihin on hyvä sekä turvavälit säilyvät. Äänet tulevat autoihin radion kautta.

Alueella kuljeskelu on kielletty eikä alueelle ei voi tulla esimerkiksi mopoilla, pyörällä tai kävellen tartuntariskin vuoksi. Lippujen myynti tapahtuu etukäteen verkossa. Tarvittaessa käytössä ovat wc-tilat, joiden hygieniasta huolehditaan erityisen tarkasti. Muutoin autoissa tulee pysytellä koko noin tunnin mittaisen show’n ajan.

 

Turun Messukeskus valmistautuu ja ennakoi tulevaa

Turun Messukeskuksessa mietitään jo aikaa, jolloin suurten tapahtumien ja messujen järjestäminen on taas ajankohtaista. Kukaan ei osaa vielä sanoa milloin ajankohta Suomessa tarkalleen koittaa, mutta valmistautuminen uuteen normaaliin on käynnissä. Tämän hetken ohjeistuksen mukaan kiellot suurten tapahtumien osalta ovat voimassa heinäkuun loppuun asti.

Tapahtumateollisuus luo parhaillaan laajaa turvallisuusstrategiaa tulevaa syksyä varten. Ammattimaisena tapahtumajärjestäjänä Turun Messukeskuksessa on jo pohdittu mm. etäisyyksien, kävijämäärien säännöstelyn, siivousten ja hygieniaohjeistusten merkitystä, kun tapahtumat suurelle yleisölle sisätiloissa jälleen avautuvat.

−Messuilla pystytään ylipäätään huolehtimaan turvallisuudesta varmastikin kontrolloidummin kuin monilla muilla alueilla, joissa fyysiset kohtaamiset ovat olleet koko ajan sallittuja, toteaa Pekkanen.

 

Liput: https://liput.messukeskus.fi/fi/

Lippuja on myynnissä alle 500