27.01.2014

Naantalin Musiikkijuhlat ja Naantalin Pelastakaa Lapset ry yhteistyöhön

Naantalin Musiikkijuhlien yhteyteen oma tapahtuma lapsille kesällä 2014

Naantalin Musiikkijuhlat ja 60-vuotisjuhlaa viettävä Naantalin Pelastakaa Lapset ry toteuttavat yhteistyössä ensimmäiset Naantalin Lasten Musiikkijuhlat 6.–8.6. Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä olevassa tapahtumassa esitetään Kirmo Lintisen Voi vietävä!lastenooppera ja kuullaan mm. Camille Saint-Saënsin Eläinten karnevaali sekä Sergei Prokofjevin Pekka ja susi.

Oopperaa, Lastenjuhlaa ja odotettuja lastenklassikkoja

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat alkaa Voi vietävä! –lastenoopperalla perjantaina 6.6 Kristoffer-salissa. Metsän eläimistä kertovan lastenoopperan on säveltänyt Kirmo Lintinen, ja teoksen Musiikkijuhlille tuottaa Oopperakammari. Lauantaina 7.6. kuullaan lastenmusiikkia, tehdään taidetta, pelataan ja vietetään iloista Naantalin Lastenjuhlaa Kaivopuistossa kirkon kupeessa. Naantalin Lasten Musiikkijuhlat huipentuu Naantalin kirkkoon sunnuntaina 8.6. Koko perheen konsertissa kuullaan monia sukupolvia ihastuttaneet teokset Eläinten karnevaali sekä Pekka ja susi. Prokofjevin lastensadun kertojana nähdään Turun Kaupunginteatterin tuleva taiteellinen johtaja Mikko Kouki. Naantalin Lasten Musiikkijuhlista suunnitellaan vuosittain toistuvaa koko perheen tapahtumaa. Tänä ja ensi vuonna tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Pelastakaa Lapset -järjestön kanssa Lääkäriasema Eloni ja Martinex Oy.

”Naantalin Lasten Musiikkijuhlien synty Naantalin Musiikkijuhlien kanssa yhteistyössä on 60-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Naantalin Pelastakaa Lapset ry:lle loistava syntymäpäivälahja. Tämä yhdessä uuden luominen sekä  juhlavuotemme useat muutkin toimenpiteet  antavat meille  lisää  mahdollisuuksia auttaa lapsia ja lapsiperheitä. Toiminnallamme pyrimme ehkäisemään lasten syrjäytymistä esimerkiksi tukemalla entistä laajemmin lasten harrastusmahdollisuuksia. Tästä meillä on erittäin hyviä kokemuksia. Tärkeintä on, että Naantalin Lasten Musiikkijuhlat tutustuttaa lapsia musiikkiin, saa heidät siitä kiinnostumaan sekä tuo heille iloa”, kertoo puheenjohtaja Kirsti Ihander Naantalin Pelastakaa Lapset ry:stä.

Pelastakaa Lapset ry – Rädda Barnen rf on vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö. Toiminta on ankkuroitu YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen periaatteisiin. Yhdistys on poliittisiin puolueisiin ja eri uskontokuntiin sitoutumaton avoin lapsiliike. Järjestön kunniapuheenjohtajana toimii aina kulloinenkin tasavallan presidentin puoliso eli tällä hetkellä kunniapuheenjohtaja on rouva Jenni Haukio.

”Olemme vuosittain järjestäneet konsertteja ja oopperaa lapsille, ja se on erittäin tärkeä osa Musiikkijuhlien ohjelmakokonaisuutta. Naantalin Lasten Musiikkijuhlat yhteistyökumppaneineen tuo tähän toimintaan aivan uusia, hienoja mahdollisuuksia”, iloitsee Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Tiina Tunturi.

Naantalin Musiikkijuhlien koko ohjelma julkistetaan pe 31.1., jolloin myös aloitetaan lipunmyynti Lippupisteessä. Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 3.-14.6.2014.