03.02.2011

Naantalin Musiikkijuhlat 7.–19.6.2011 – ensi kesän ohjelmisto julkistettu

Naantalin Musiikkijuhlat luottaa kamarimusiikkiin – ohjelmassa myös Makuukamariooppera ja konserttiristeily Utön saarelle

Naantalin Musiikkijuhlat tarjoaa 7.–19. kesäkuuta 29 konsertin kokonaisuuden, johon mahtuu tunnelmia pyhiinvaellusaiheisesta kantaatista jazzvirsiin ja sinfoniakonsertista Makuukamarioopperaan. Ohjelmiston ytimessä on kamarimusiikki kaikessa monimuotoisuudessaan.

Olli Kortekankaalta kantaesitys periodisoittimille

Festivaali avataan juhlavasti, kun säveltäjä Olli Kortekankaan pyhiinvaellusaiheinen ja Naantalin historiasta, Armonlaaksosta, ammentava kantaatti De virtute in virtutem saa kantaesityksensä. Periodisoittimille kirjoitetun teoksen laulusolistit ovat Hanna-Leena Haapamäki, Melis Jaatinen, Tuomas Katajala ja Nicholas Söderlund. Teoksen ovat tilanneet Naantalin kaupunki ja Naantalin seurakunta. Konsertti on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan kuuluvaa Loisto-konserttisarjaa.

Orkesterivieraina Avanti! ja Sinfonia Lahti

Festivaalin orkesterivieraat ovat Avanti! sekä Sinfonia Lahti, joka vierailee 8.6. Naantalissa ensikertaa tulevan ylikapellimestarinsa Okko Kamun johdolla. Konsertin ohjelmistona on Sallisen Mauermusik, Sibeliuksen Viulukonsertto d-molli solistinaan Elina Vähälä sekä Brahmsin Sinfonia nro 2. Naantalissa viihtyvä säveltäjä-kapellimestari Krzysztof Penderecki saapuu 15.6. johtamaan Kamariorkesteri Avanti!:a. Konsertin solistina soittaa klarinettivirtuoosi Michel Lethiec.

Monica Groop konsertoi Kultarannan puistossa

Mezzosopraano Monica Groop tähdittää kahta konserttia: lied-iltaa 14.6. yhdessä pianisti Rudolf Jansenin kanssa sekä konserttia 12.6. tasavallan presidentin kesäasunnon, Kultarannan puistossa. Konsertti jatkaa pitkää perinnettä, sillä Naantalin Musiikkijuhlat on saanut vierailla Kultarannassa niin Kekkosen, Koiviston kuin Ahtisaarenkin kausilla.

Kamarikonsertteja Bachille ja kesälle

Festivaalin kamarimusiikkikonserteista mainittakoon pianisti Joseph Kalichsteinin resitaali Rymättylän kirkossa 11.6., kesälle pyhitetty konsertti Kesä soi 11.6. säveltäjäniminään Vivaldi, Dvořák, Saariaho, Merikanto, Sibelius, Gershwin ja Schönberg, sekä J. S. Bachin musiikille omistettu konsertti … Ja alussa oli Bach 12.6.

Kamarikonserteissa esiintyvät mm. Jaakko Kuusisto, Mihaela Martin ja Regis Pasquier, viulu, Nobuko Ïmai, alttoviulu, Frans Helmerson ja Arto Noras, sello, Ralf Gothóni, Eero Heinonen ja Juhani Lagerspetz, piano sekä maineikas yhdysvaltalainen Fine Arts Quartet. Ensimmäistä kertaa Naantalissa vierailevat Suomen kansallisoopperan solisteihin lukeutuva sopraano Anna-Kristiina Kaappola sekä sellisti Niklas Schmidt ja kontrabasisti Jurek Dybal.

Makuukamarioopperaa, vokaaliakrobatiaa ja jazzvirsiä kesäillassa

Naantalin Musiikkijuhlien viimeaikaiset oopperatuotannot saavat jatkoa, kun Jaakko Kuusiston vuonna 2010 kantaesitetty Makuukamariooppera kuullaan 15.-16.6. Naantalin täysin uusitussa Kristoffer-salissa. Komediallisen pienoisoopperan rooleissa esiintyy laulajapariskunta Anu ja Juha Hostikka yhdessä pianisti Tuula Hällströmin kanssa.

Perinteisiä yökonsertteja tunnelmoidaan tänä vuonna 16.6. Naantalin kirkossa sekä 17.6. Raision kirkossa, jossa jazztrion Jukka Perko, Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari uudet tulkinnat perinteisistä virsistä vievät ilon, muistojen ja hiljentymisen lähteille. Vokaalimusiikin ilottelua on puolestaan luvassa 8.6., jolloin lauluyhtye Club for Five esiintyy Teatteri Emmassa. Yhtyettä voi kuulla myös 9.6. Kaivohuoneen illalliskonsertissa. Kaivohuoneen toista konserttia 14.6. isännöi näyttelijä Jukka-Pekka Palo.

Musiikkimatka Utöseen

Varsinaisen festivaaliperiodin jälkeen Naantalin Musiikkijuhlat vierailee 21.6. Utössä, Turun saariston uloimmalla saarella. Majakkasaarella koetaan kaksi upeaa konserttia yhdessä Musiikkijuhlien taiteilijoiden kanssa. Konsertti on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan kuuluvaa Loisto-konserttisarjaa.

Naantalin Musiikkijuhlia vietetään ensi kesänä 32. kertaa festivaalin perustajan ja taiteellisen johtajan, professori Arto Noraksen johdolla. Perinteisen ja kansainvälisestikin arvostetun kamarimusiikkijuhlan pääkonserttipaikka on Naantalin luostarikirkko. Sen lisäksi konsertteja kuullaan myös mm. Rymättylän, Merimaskun, Velkuan ja Raision idyllisissä kirkoissa. Tunnelmia kesän festivaalista saa Naantalin kirkossa 12.-13.2. järjestettävissä Talvikonserteissa, joiden teemoina ovat Sibelius ja Šostakovitš. Konserteissa esiintyy mm. sopraano Mari Palo.

Naantalin Musiikkijuhlien liput ovat myynnissä 4.2. lähtien Lippupisteen toimipisteissä sekä Naantalin Matkailussa.

Etusivu