04.06.2014

Naantalin Lasten Musiikkijuhlilla luvassa oopperaa, karnevaalia ja puistojuhlan humua

Naantalin Musiikkijuhlien juhlavuoden uutuutena järjestämme ensimmäistä kertaa Naantalin Lasten Musiikkijuhlat.  Kesäinen musiikillinen ja monitaiteellinen tapahtuma yhdistää klassista musiikkia, taidetta, pelejä ja laulua tuottaen iloa ja riemua niin lapsille kuin vanhemmillekin. Naantalin Lasten Musiikkijuhlista suunnitellaan jokavuotista perinnettä.

Oopperaa metsäneläinten seurassa

Kirmo Lintisen säveltämässä oopperassa päästään keskelle metsän eläinten riehakasta seikkailua. Oopperassa metsuri (Akseli Vanamo) ja orava (Heidi Laakso) ottavat mittaa toisistaan löytäen lopulta kommelluksien kautta keskinäisen yhteisymmärryksen ja ystävyyden. Esityksen on ohjannut Jukka Aaltonen ja kapellimestarina toimii Marko Autio. Karhun roolissa kuullaan Janne Sundqvistia ja lintua esittää Annika Leino. Tarinassa luikertelee myös nukketeatterin keinoin toteutettu omintakeinen käärme (Joonas Kankare). Tuotannosta vastaa Oopperakammari ry yhdessä Naantalin Musiikkijuhlien, Turun konservatorion sekä Turun AMK:n Taideakatemian kanssa. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia ja se on erityisen sopiva 4–10-vuotiaille. Esitykset ovat Kristoffer-salissa perjantaina 6.6. klo 15 ja klo 18 sekä lauantaina 7.6. klo 16.

Kirkkopuistossa taiteillaan

Kirkkopuiston Lasten Musiikkijuhlat kulkee hilpeästi eteenpäin Aura Brass Bandin musiikin siivittämänä johtajanaan Pekka Lyytinen. Katsomon ohella kirkkopuistossa on neljä elämysaluetta: Kristiinan taidepuistossa nuoret 6–12-vuotiaat taiteilijat saavat pikakurssin kuvataiteilijan työhön ja välineisiin kuvataideopettaja Kristiina Turtosen opissa ja pääsevät maalaamaan akryylikankaalle musiikin innoittamina. Elohiiren pehmoleluklinikalle voi tuoda oman pehmolelunsa hoidettavaksi ja lapset näkevät muun muassa miten haava parannetaan. Järjestyksessään viidensiin Afrikan Tähden MM-osakilpailuihin voivat osallistua kaikki 4–100-vuotiaat ilmoittautuneet. Alkueriä pelataan ympäri Suomea 25.10.2014 asti ja kisat huipentuvat 8.–9. marraskuuta Espoossa. Naantalin Lasten Musiikkijuhlien yhteistyökumppani, 60 vuotta täyttävä Pelastakaa Lapset ry, on myös mukana leikkipuiston tunnelmissa koko juhlan ajan. Yritysyhteistyökumppaneina Lasten Musiikkijuhlassa ovat Martinex oy ja Lääkäriasema Eloni. Koko tapahtuman lauantaina 7.6. klo 14.00–15.30 juontaa radiopersoona Lassi Lähteenmäki.

Karnevaalitunnelmaa Naantalin kirkossa

Lapset ja vanhemmat pääsevät sunnuntaina 8.6. eläytymään eläinsatujen maailmaan, kun Naantalin kirkossa kuullaan eläinaiheista ohjelmistoa. Koko perheen klassikoiksi nousseet Sergei Prokofjevin Pekka ja susi sekä Camille Saint-Saënsin Eläinten karnevaali virittävät mielikuvituksen valloilleen. Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Arto Noras on koonnut tähän konserttiin todellisen tähtiorkesterin. Mukana ovat muun muassa kapellimestari ja viulisti Jaakko Kuusisto sekä viulisti Elina Vähälä. Pekan ja suden kertojana kuulemme teatterinjohtaja Mikko Koukia. Tähän konserttiin voivat lapset pukeutua eläinten tai satuhahmojen asuun. Konsertti kestää noin tunnin.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 3.-14.6.2014.

www.naantalinmusiikkijuhlat.fi