27.08.2015

Muutoksia Loviisan Sibeliuspäivillä

Solistimuutoksia: Lilli Paasikivi solistiksi Johanna Rusanen- Kartanon tilalle Kullervo-sinfoniaan sekä Anna Danik kahteen muuhun konserttiin. Raatihuoneen konsertti siirretään Eteläharjulle.

Lohjan kaupunginorkesteri esittää Jean Sibeliuksen Kullervo-sinfonian 12.9.2015 klo 18 Loviisan kirkossa. Solisteina piti alun perin laulaa sisarukset Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen. Mutta kohtalo puuttui peliin – Johanna lauloi tänä kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla Puccinin Toscan nimiroolin suurella menestyksellä ja merkittävä italialainen agentuuri kiinnostui hänestä. Hänelle tarjottiin heti tilaisuus, josta ei voinut kieltäytyä. Kullervo-sinfoniassa hänen tilallaan laulaa kansainvälisesti tunnettu mezzosopraanomme, Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. Kuoro on muodostettu Lohjan Miehet-kuoron, Hämeenlinna mieskuoron ja Uusimaa kuoron laulajista. Kuorot ovat valmentaneet ja koonneet Pia Hemminki ja Eric-Olof Söderström. Konsertin johtaa Esa Heikkilä. Ennen konserttia on kirkossa mahdollisuus kuulla rehtori Janne Haapasen pitämä teosesittely alkaen klo 17.

”Ratsumies” konsertissa perjantaina 11.9. klo 18 sekä ”Klasarit viihteellä” konsertissa perjantaina klo 21 Johanna Rusanen-Kartanon korvaa Anna Danik. Hän valmistui vuonna 1999 Petroskoin konservatoriosta kuorokapellimestariksi ja samana vuonna hän aloitti oopperalaulajan opinnot Sibelius-Akatemiassa. Opiskeli vuosina 2003–2006 Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa solistiluokalla. Teki oopperadebyytin vuonna 2006 Kööpenhaminan Rialto-teatterin Don Giovannin Donna Anna roolissa. Sen jälkeen hän on vieraillut useasti Suomen Kansallisoopperan Savonlinnan oopperajuhlien solistina sekä laulanut konserttisolistina mm. E-P Salosen ja Hannu Linnun johdolla.

Loviisan Raatihuone on mittavassa remontissa ja sen valmistuminen viivästyy, joten lauantain päiväkonsertti ”Nuori Sibelius” klo 15 joudutaan siirtämään. Uusi paikka on Keskus-Centralen (Eteläharju 2).

Loviisan Sibeliuspäivät järjestetään 10.-12.9.2015.

www.loviisansibeliuspäivät.fi