13.07.2023

Muutoksia Korsholman Musiikkijuhlien taiteilijoihin 

Korsholman Musiikkijuhlat 26.7.-2.8. lähestyvät, ja töitä tehdään kulissien takana kovaa vauhtia. Musiikkijuhlien festivaalikeskus on avattu Vaasan keskustaan, Övningsskola-lukion tiloihin. Musiikkijuhlien taiteilijoissa on tapahtunut viime hetken muutoksia.

Pianistien Paavali Jumppasen ja David Munk-Nielsenin ohjelma Musiikkijuhlilla laajenee

Valitettavasti pianisti Diana Ketler ei loukkaantumisen vuoksi pysty esiintymään kesän festivaalilla. Hänen suuri työmääränsä festivaalilla on jaettu kahden loistavan pianistin kesken: Paavali Jumppasen ja David Munk-Nielsenin.

– Paavali Jumppanen on tulossa opettamaan mestarikurssille Korsholman Musiikkijuhlille, mutta on erityisen hienoa saada hänet nyt myös esiintymään festivaalilla, sanoo taiteellinen johtaja Jan-Erik Gustafsson.

Paavali Jumppanen on yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja menestyneimmistä suomalaispianisteista. Jumppanen esiintyy 27.7. Stundarsissa kello 17.30 konsertissa, jossa ohjelmassa on muun muassa Rebecca Clarken pianotrio ja Franz Schubertin klassikoksi noussut forellikvintetto.

Toinen Diana Ketlerin tilalle astuva pianisti on Musiikkijuhlilla muutenkin vieraileva nuori tanskalainen huippupianisti David Munk-Nielsen, joka esiintyy omassa konsertissaan sellisti Tatu Kauppisen kanssa Vaasan kaupungintalolla 30.7.

David Munk-Nielsen korvaa Ketlerin 28.7. Tikanojan taidekodin konsertissa, jossa hän soittaa sellisti Jan-Erik Gustafssonin kanssa konsertin nimikkokappaleen, Duparcin L’invitation au voyage, sekä Giovanni Bottesinia kontrabasisti Knut Erik Sundquistin kanssa. Konsertin lopussa kuullaan Dmitri Sostakovitsin Viisi kappaletta kahdelle viululle ja pianolle, ja tätä ennen saamme kuulla Munk-Nielseniä soolona hänen soittaessaan osia Ligetin Musica ricercatasta sekä Etydit 5 ja 4.

Korsholman Musiikkijuhlat järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa konsertin Teuvalla. David Munk-Nielsen esiintyy myös tässä aluekonsertissa kulttuurikeskus Orrelassa, jonka upeassa ohjelmassa on säveltäjävieraiden Vladimir Agopovin ja Cecilia Damströmin teosten lisäksi Nadia Boulangerin Kolme kappaletta sellolle ja pianolle sekä Robert Schumannin Pianokvintetto Es-duurissa op. 44.

– Nostan hattua David Munk-Nielsenille, tälle loistavalle nuorelle pianistille, joka lisäsi  ohjelmaansa Korsholman Musiikkijuhlilla huomattavasti, toteaa festivaalijohtaja Milla Virta ja huomauttaa Teuvan konserttipaikkana olevan muutenkin erityinen. Kesällä 2024 siellä kuullaan  uusi Tove Teuvalla -ooppera, jonka tuottajana Korsholman Musiikkijuhlat toimii.

Alttoviulisti Ilari Angervo Musiikkijuhlille

Alttoviulisti Ilari Angervo korvaa taiteilija Anna-Kreetta Gribajcevicin Tulevaisuuden tähdet -konsertissa 30.7. Vaasan kaupungintalolla kello 19.00. Angervo on Radion sinfoniaorkesterin alttoviulun äänenjohtaja, joka tuli mukaan Musiikkijuhlillle nopealla aikataululla Gribajcevicin saapumisen peruunnuttua. Konsertin ensimmäinen puoliaika on pianisti David Munk-Nielsenin ja Turun sellokilpailun voittajan, Tatu Kauppisen yhteisohjelmistoa. Toisella puoliajalla ohjelmassa on Richard Straussin Metamorfoosit (Rudolf Leopoldin sovitus jousiseptetille), jossa alttoviulisti Ilari Angervon kanssa soittavat viulistit Elina Vähälä ja Anna-Liisa Bezrodny, alttoviulisti Razvan Popovici ja sellistit Marko Ylönen ja Tatu Kauppinen.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.03.2024

Korsholman Musiikkijuhlien ohjelma 2024 julkaistu – hiottu yhdistelmä uutuuksia ja historian luomia perinteitä 

Kesän 2024 Korsholman Musiikkijuhlien ohjelman on suunnitellut taiteellinen johtaja, sellisti Jan-Erik Gustafsson. Festivaalin teemana on Mielikuvia. 24.7.–31.7. Vaasan ja Mustasaaren rannikolla kuullaan 22 konserttia, lisänä viisi muuta yleisötapahtumaa. Yhteiskunnallisena alateemana vuonna 2024 on kierrätys ja…

28.02.2024

Korsholman Musiikkijuhlien panostus mestarikursseihin jatkuu – kesällä 2024 luvassa erityisen korkeatasoinen ja viimeistelty koulutuskokonaisuus

Kesällä 2024 Korsholman Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään mestarikurssi klassisen musiikin opiskelijoille. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vaasan kesäyliopiston ja Kuula-opiston kanssa ja on integroitu monitasoisesti itse festivaaliin. Taiteellisen johtajan toive Aloittaessaan kaksi vuotta sitten Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana sellisti…

06.02.2024

Korsholman Musiikkijuhlien Tove Teuvalla -oopperalla suursuosio – luvassa kaksi lisänäytöstä

Korsholman Musiikkijuhlat tuottaa kesälle 2024 uuden oopperan. Musiikkijuhlien yhteydessä kantaesityksen saava TOVE TEUVALLA -ooppera esitetään Teuvan kirkossa. Tapahtumat ja teema kietoutuvat Tove Janssonin ainoan sakraaliteoksen, Teuvan kirkon alttaritaulun ”Kymmenen neitsyttä”, ympärille. Oopperan solistikunta ja muu…