30.05.2018

Muutama yö Riihimäen Kesäkonsertteihin

Riihimäen Kesäkonserttien 37. festivaaliviikko Punaisia lankoja 5.–10.6. on enää muutaman yön päässä! Avajaisfanfaari soi tiistaina 5.6. ja tarjolla on kuuden päivän kattava musiikillinen ilotulitus säveltäjätapaamisineen ja lasikierroksineen. Riihimäelle saapuu niin nimekäs joukko mestarillisia muusikoita, että harvoin sellaista koetaan yhdessä ja samassa paikassa!

Punaisia lankoja ovat kerimässä pianisti Olli Mustonen, sellisti Marko Ylönen, kitaristi Ismo Eskelinen, Kekkonen-kitarakvartetti, sopraano Anu Komsi, multi-instrumentalisti Marzi Nyman, Kamus-kvartetti, tanssija Minna Tervamäki, pianisti-säveltäjä Timo Alakotila, kontrabasisti Esko Laine, muusikko Shivan Dragn, Apolo brass quintet, säveltäjä Sebastian Fagerlund, viulisti Siljamari Heikinheimo ja pianisti Salla Karakorpi Duuri-hiirenä ja Molli-kissana sekä Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kitaristit Rami Blomqvist ja Kukka Lukkarinen. Ulkomaisena tähtenä Kesäkonserteissa tuikkii maailmaa valloittava, huikea japanilais-kanadalainen viulisti Karen Gomyo, joka viipyy Kesäkonserttien taiteilijavieraana koko kesäisen viikon ajan.

Useita festivaalin esiintyjistä voi kuulla tapahtuman aikana erilaisissa kokoonpanoissa vaihtelevien säveltäjien ja musiikkityylien äärellä. Festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaa tänä vuonna ensimmäistä kesää kitaristi Ismo Eskelinen.

– Lippukauppa käy parhaillaan kuumana ja kiihtyy edelleen päivä päivältä, toteaa Riihimäen Kesäkonserttien toiminnanjohtaja Charlotta Kivistö. – Nyt kannattaa olla nopea, jotta varmistaa oman paikkansa näihin kesän huippukonsertteihin.

Ja kun lasikaupungissa ollaan, muistaa Kesäkonsertit perinteisesti kukkien sijaan esiintyjiään kotimaisella lasilahjalla – vuoden teeman mukaisesti punaisista lasilangoista kerityllä suomalaisella lasidesign-esineellä. Kesäomena on suunniteltu varta vasten Kesäkonserttien tämän kesän tapahtumaa varten, ja yleisöllä on mahdollisuus hankkia uniikki taideteos myös omaksi musiikkimuistokseen.

Riihimäki on kesäkuun alussa Suomen tapahtumakesän keskipisteessä, sillä Riihimäen Kesäkonserttien lisäksi lauantaina 9.6. vietetään Suomen lasimuseolla perinteistä lasipäivää ja joka toinen vuosi järjestettävät Erämessut keräävät kaupunkiin 7.–10.6. noin 40.000 messuvierasta.

www.riihimaenkesakonsertit.fi