19.03.2013

Musiikkikilpailun kautta Maailma kylässä -festivaalin päälavalle

Maailma kylässä -festivaalin ja Metro-lehden järjestämän Metro FeatFestin voittaja pääsee suoraan kotistudiosta festivaalin päälavalle Don Johnson Big Bandin kanssa.

Maaliskuun alusta asti käynnissä ollut Metro FeatFest -musiikkikilpailu on kerännyt lähemmäs 30 osallistujavideota, 16 000 yksilöityä kävijää featfest.fi-verkkosovelluksessa ja 5000 annettua ääntä.

Kilpailu on avoinna sunnuntaihin 24.3. asti, jonka jälkeen kymmenen eniten ääniä saanutta videota viedään DJBB-raadin eteen. Maamme tärkeimpiin rytmiryhmiin lukeutuva yhtye valitsee voittajan. Voittaja julkaistaan 4.4.

– Videot edustavat musiikkityylejä laajalla skaalalla. On DJBB:n fiittaajaksi sopivaa naisääntä sekä Tommy Lindgrenin haastavaa räppääjää ihan nuorista alkaen. Mukana on esityksiä niin taustabändin kanssa kuin täysin soolonakin, kertoo Maailma kylässä -festivaalin promoottori Nelli Korpi.

– Näyttää siltä, että DJBB:lle tulee vaikea paikka voittajaa valitessa. Yleisöäänetkin vaikuttavat, joten toivottavasti moni osallistuu ja äänestää vielä kisan loppumetreillä, Korpi pohtii.

Metro FeatFestin palkintona on yhden biisin esittäminen Don Johnson Big Bandin kanssa Maailma kylässä -festivaalin päälavalla 25.–26.5. Palkintoon kuuluu biisin treenausta bändin kanssa sekä sparrausapua musiikkimaailman koukeroihin ja lavaesiintymiseen DJBB:n laulaja Tommy Lindgreniltä. Osallistua voi lataamalla lyhyen videonäytteen omista taidoistaan verkkosovellukseen featfest.fi.

Neljästoista Maailma kylässä -festivaali

Maailma kylässä onvuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali. Se on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Vuonna 2012 festivaali teki yleisöennätyksen arviolta 105 000 kävijällä.

Neljästoista Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina 25.5. kello 11–20 ja sunnuntaina 26.5. kello 11–18. Tänä vuonnafestivaalin pääteema on ihmisoikeudet ja maantieteellinen painopiste Kaakkois- ja Itä-Aasia. Päivätapahtumaan on vapaa pääsy, sunnuntaiklubin liput maksavat 8/10 euroa. Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry. Koko ohjelma julkaistaan 16.4.2013.

Lisätiedot
Promoottori Nelli Korpi, Maailma kylässä -festivaali, nelli.korpi@kepa.fi, puh 050 317 6698
Markkinointipäällikkö Petra Ahvenharju, Metro-lehti, petra.ahvenharju@sanoma.fi p. 040 577 2320

Maailma kylässä -festivaali 25.–26.5.2024