30.10.2012

Musiikkijuhla Sommelo organisoituu uudelleen

Sommelo organisoituu uudelleen vuoden alusta, jolloin Sommelon järjestämisvastuu siirtyy Juminkeko-säätiöltä Musiikkiyhdistys pro Sommelo ry:lle. Taustaorganisaation muutoksella halutaan kehittää Sommelon toimintaa entistä itsenäisemmäksi. Yhteistyö Juminkeon kanssa jatkuu kuitenkin edelleen, vaikka toiminnallinen ja taloudellinen vastuu järjestelyistä siirtyykin uudelle yhdistykselle.

Myös Sommelon tuottaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Tapahtuman tuottajana vuoden 2010 alusta toiminut Kaisa Ohtonen siirtyy Sommelon tuotantotiimistä yrittäjäksi. Uuden tuottajan haku on parhaillaan käynnissä.

Musiikkijuhla Sommelo järjestetään seuraavan kerran 3.-7.7.2013, jolloin tapahtumia on Kainuussa keskiviikosta perjantaihin 3.-5.7. ja Vienan Karjalassa lauantaista sunnuntaihin 6.-7.7. Kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma sisältää konserttien lisäksi kursseja, yleisöluentoja ja taidenäyttelyitä.

Ohjelman pääosassa on seuraavankin kesänä runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot. Erikoisteemaksi vuodelle 2013 on valittu metsä.
Seuraava Sommelon järjestämä tapahtuma on Kanteleen kielin -konsertti Kuhmon Talvessa 6.1.2013.

http://www.runolaulu.fi/sommelo