29.08.2012

Musiikkijuhla Sommelo järjestetään kahdeksatta kertaa 3.-7.7.2013

Tapahtuman taustaorganisaatio vaihtuu tulevan vuoden aikana

Musiikkijuhla Sommelo järjestetään seuraavan kerran 3.-7.7.2013, jolloin tapahtumia on Kainuussa keskiviikosta perjantaihin 3.-5.7. ja Vienan Karjalassa lauantaista sunnuntaihin 6.-7.7. Kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma sisältää konserttien lisäksi kursseja, yleisöluentoja ja taidenäyttelyitä. Ohjelman pääosassa on seuraavankin kesänä runolaulu sekä muut vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot. Erikoisteemaksi vuodelle 2013 on valittu metsä.

Sommelon järjestämisestä vastaa vuoden 2013 alusta Musiikkiyhdistys pro Sommelo ry. Taustaorganisaation muutoksella halutaan kehittää Sommelon toimintaa entistä itsenäisemmäksi. Yhteistyö Juminkeon kanssa jatkuu kuitenkin edelleen, vaikka toiminnallinen ja taloudellinen vastuu järjestelyistä siirtyykin uudelle yhdistykselle. Lisäksi on perustettu Musiikkijuhla Sommelon kannatusyhdistys, jonka tehtävänä on tukea Sommelon järjestämistä. Sommelon järjestäjät toivovatkin Sommelosta kiinnostuneiden liittyvän kannatusyhdistyksen jäseneksi ja tulevan näin tukemaan tapahtumaa. Kannatusyhdistykseen voi liittyä Sommelon nettisivuilla tai Kansanmusiikkitoimistolla (Kainuuntie 99). Kannatusyhdistyksen puheenjohtajaksi on lupautunut kansanmusiikin emeritusprofessori, muusikko, säveltäjä ja kouluttaja Heikki Laitinen.
Vuonna 2012 Sommelon ohjelmassa oli yhteensä noin 50 tilaisuutta sisältäen monipuolisen musiikkikattauksen maailmanmusiikista paikalliseen kansanmusiikkiin. Esiintymässä kuultiin yli 100 taiteilijaa viiden päivän aikana Kainuussa ja Vienan Karjalassa. Järjestyksessään seitsemäs tapahtuma keräsi tänä kesänä n. 5 200 kävijää.

http://www.runolaulu.fi/sommelo