17.02.2023

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaalin ohjelma julki

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali on julkistanut ensi kesän ohjelmansa. Nelipäiväisen festivaalin aikana kuullaan kamarimusiikin helmiä, harvemmin kuultuja teoksia ja festivaalia varten tilattuja uusia sovituksia. Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään Ruovedellä 29.6. – 2.7.2023.

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali tuo nelipäiväisen kamarimusiikkiin keskittyvän konserttisarjan Ruovedelle juhannuksen jälkeisellä viikolla. Korkeatasoisen, viisi konserttia käsittävän festivaalin aikana kuullaan kamarimusiikkia laajalla skaalalla.

Ohjelmassa on muun muassa harvoin kuullut Dvórákin Tertsetto ja Schulhoffin Neljä kappaletta jousikvartetille, ranskalaisten säveltäjien Poulencin, Bizetin, Saint-Saënsin ja Debussyn musiikkia kuin myös tuttuja Sibeliuksen yksinlauluja. Teosharvinaisuus, puolalaisen Jozef Krogulskin (1815 – 1842) säveltämä Oktetto, jota ei ole Suomessa aiemmin esitetty, soi festivaalin päätöskonsertissa. Festivaalilla kuullaan myös Luukas Hiltusen sovittama versio Unto Monosen tangosta ”Satumaa”, ja Hiltuselta festivaalia varten tilattu, Sibeliuksen Myrsky -teoksen osista koostuva kamariyhtyeelle sovitettu kokonaisuus. Konsertit pidetään festivaalille tutuissa, tunnelmallisissa kohteissa, joita ovat Muroleen kirkko ja Sofia Magdalenan kirkko sekä mennyttä aikaa huokuvat Ittipään ja Sointulan työväentalot.

Festivaalin konserteissa esiintyy joka kesä eturivin muusikoita sekä Suomesta että ulkomailta. Tänä vuonna festivaalilla esiintyvät muusikot ovat sopraano Johanna Isokoski, pianistit Inge Spinette ja Jan Michiels Belgiasta, huilutaiteilija Anna Aminof, oboisti Ukko Pietilä, klarinetisti Eeva Mäenluoma, viulistit Otto Antikainen, Tami Pohjola ja Kasmir Uusitupa, alttoviulistit Aida Hadzajlic ja Riina Piirilä, sellistit Beata Antikainen ja Sirja Nironen sekä kontrabasisti Jarkko Uimonen.

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään tänä kesänä 17. kerran. Festivaali hyödyntää Ruoveden ainutlaatuista, luonnonläheistä kesäympäristöä viemällä kamarimusiikkia myös tavallisuudesta poikkeaviin ympäristöihin. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii huilutaiteilija Anna Aminof. Lipunmyynti konsertteihin alkaa lippu.f lipunmyyntikanavissa viikolla 10.
Musiikkia Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään Ruovedellä 29.6.-2.7.2023. Koko ohjelma festivaalin verkkosivuilla.
Konserttien liput tulevat myyntiin lippu.fi myyntikanaviin viikolla 10.

Festivaalin sivuille