05.03.2024

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaalin ohjelma julki

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali on julkistanut ensi kesän ohjelmansa. Nelipäiväisen festivaalin aikana kuullaan kamarimusiikin klassikkoja, tuntemattomampia teoksia ja aivan uusi, monitaiteinen avaus Vivaldin klassikkoteokseen Neljä vuodenaikaa. Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään Ruovedellä 27. – 30.6.2024.

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali tuo nelipäiväisen kamarimusiikkiin keskittyvän konserttisarjan Ruovedelle juhannuksen jälkeisellä viikolla. Viiden konsertin ja yhden lastenkonsertin käsittävän festivaalin aikana kuullaan kamarimusiikkia laajalla skaalalla.

Festivaalin tunnusomaisena piirteenä on tuoda laajalle yleisölle korkeatasoisia esityksiä sekä kamarimusiikin klassikoista että tuntemattomampia teoksia. Tämän kesän ohjelmasta mainittakoon esimerkiksi ikisuosikki Vivaldi, jonka laajasta tuotannosta kuullaan sekä ooppera-aarioita että viulukonsertot ”Neljä vuodenaikaa”. Ajankohtaisen ja monitaiteellisen kokemuksen takaa päätöskonsertissamme Vuodenaikojen väliin sijoitetut äänimaisemat, joissa kuuluu Ruoveden lukion oppilaiden ääni! Avajaiskonsertin erikoisuutena kuullaan Bach-henkiset sovitukset The Beatlesin kappaleista ”Michelle” ja ”Yesterday”. Harvoin esitetty Mendelssohnin Konsertto viululle ja pianolle sekä jousinonetolle sovitettu Ravelin La Valse ovat niin ikään festivaalin ohjelmiston helmiä.

Ainutlaatuisia konserttimiljöitä tänä kesänä ovat tunnelmalliset Muroleen kirkko, Sofia Magdalenan kirkko ja Sointulan työväentalo, sekä seurakuntakeskus Aatos.

Festivaalin konserteissa esiintyy joka kesä eturivin muusikoita sekä Suomesta että ulkomailta. Tänä vuonna festivaalilla esiintyvät muusikot ovat viulistit Petteri Iivonen, Iidamari Ahonen, Rebecca Roozeman ja Leena Jaakkola, alttoviulistit Eriikka Nylund ja Aida Hadzajlic, sellistit Samuli Peltonen ja Beata Antikainen, kontrabasisti Jarkko Uimonen, pianistit Inge Spinette ja Jan Michiels Belgiasta, cembalisti Jouko Laivuori, sopraano Johanna Isokoski ja huilistit Anna Aminoff ja Esa-Veli Riuttamäki.

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään tänä kesänä 18. kerran. Festivaali hyödyntää Ruoveden ainutlaatuista, luonnonläheistä kesäympäristöä viemällä
amarimusiikkia myös tavallisuudesta poikkeaviin ympäristöihin. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii huilisti Anna Aminoff.

Festivaalin monipuolinen ohjelma kokonaisuudessaan nettisivuilla www.musiikkiaruovesi.f Lipunmyynti festivaalin konsertteihin alkaa maanantaina 11.3. Lippupisteen myyntikanavissa.

Musiikkia! Ruovesi – Musiikkia RuovesiMusiikkia Ruovesi

 

Festivaalin sivuille