03.08.2021

Musiikki jota Hitler vihasi. Vuonna 2022 Crusell-viikolla soi kielletyt sävelmät.

Crusell-viikon ja Uudenkaupungin juhlavuosi vaati sisua ja kekseliäisyyttä, mutta keräsi paljon kiitosta yleisöltä. Tulevalta kesältä voi odottaa erilaisia teemoja.

40. Crusell-viikko järjestettiin haastavien olosuhteidenkeskellä suurella sydämellä. Festivaalin taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi sanoo olevansa hyvin tyytyväinen kokonaisuuteen. “On ollut mukava festivaali. Oli jännitävää nähdä omat suunnitelmat toteutuneina, soivina konsertteina”, Leppäniemi toteaa. ”Taiteilijat tekivät upean työn ja palautteen mukaan festivaaliyleisö otti viikon lukuisat esitykset ja teokset lämpimästi vastaan”, Leppäniemi hymyilee.

Ensi vuodelle suunnitellaan 1920-luvun iloista musiikkia, ja toisaalta viikon rungon tulee muodostamaan natsiajan kielletty musiikki. Leppäniemen mukaan voidaan puhua kielletyn musiikin juhlasta. ”Luvassa on esimerkiksi Kurt Weillin kabareelauluja”, Leppäniemi paljastaa. “Tarkemmat ohjelmatiedot selviävät myöhemmin, mutta toivomme yleisön löytävän konserttimme myös ensi vuonna. Olo on kiitollinen. Kaikki meni tänä kesänä hyvin lukuunottamatta Lyhtyjen yötä, joka valitettavasti jouduttiin perumaan. Lämmin kiitos tämän vuoden yleisölle ja työryhmälle, ja tervetuloa takaisin vuonna 2022!”, Leppäniemi summaa.

Crusell-viikon toiminnanjohtaja Petri Hatakka muistuttaa, että rajoitusten kokonaisvaikutukset tulevat selviämään vasta myöhemmin. “Ensitunnelma on väsynyt mutta onnellinen. Koko tiimi on tehnyt tiukasti töitä pitkää päivää”, Hatakka kertoo. “On totta, että koronatilanteen velloessa yleisö-ja lipputavoitteiden asettaminen oli vaikeaa, sillä rajoitukset muuttuivat matkan varrella aaltoliikkeen lailla”. Hatakan mukaan tarkat vaikutukset selviävät kuitenkin vasta myöhemmin. “Kokonaisfiilis on hyvä! Mikä tärkeintä, ihmiset ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä. Erityisesti viikon ohjelma on saanut paljon kiitoksia”, Hatakka kuvailee.

Crusell-viikon mestarikurssit keräsivät tänäkin vuonna kymmeniä kansainvälisiä oppilaita, ja taidonnäytteitä saatiin kuulla torilla perjantaina viimeisessä Päivän Puhalluksessa. Myös 8. Crusell-kilpailun osallistujat olivat tyytyväisiä viikkoon, ja voittaja Jonathan Leibovici sanoo ihailleensa festivaalin korkeaa tasoa ja tapahtumaviikon lämmintä tunnelmaa.

Seuraava Crusell-viikko järjestetään 23.-30.7.2022, ja työryhmä toivottaa kaikki tervetulleeksi Uuteenkaupunkiin!

www,crusell.fi