19.12.2018

Musiikin ajan toiminnanjohtajaksi Mikko Vehkaperä

Festivaalin toiminnanjohtajana aloittaa 1.1.2019 Mikko Vehkaperä. Syksystä 2012 saakka festivaalilla työskennellyt Vilja Ruokolainen siirtyy uusiin haasteisiin antoisien vuosien jälkeen. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa säveltäjä Johan Tallgren.

Mikko Vehkaperä siirtyy Viitasaarelle Rovaniemeltä, jossa hän on toiminut Lapin yliopistossa opintopäällikkönä vuodesta 2004 lähtien. Vehkaperä valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 2003 matkailun koulutusohjelmasta pääaineenaan hallintotiede. Pro gradu -tutkielmassaan Vehkaperä tutki musiikkifestivaalien aluetalousvaikutuksia ja julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä festivaalien järjestämisessä. Yliopistotyön ohella Vehkaperä on tuottanut erilaisia kulttuurihankkeita erityisesti kuorokentällä. Viimeaikaiseen tuotantokokemukseen kuuluvat rovaniemeläisen KontraPunctum-festivaalin johtotehtävät vuosina 2014–2016 sekä kansainvälisen, Kauniaisissa ja Helsingissä toteutetun Encanto Festivalin tuottajan ja taloudenhoitajan tehtävät vuosina 2017 ja 2018. Joulukuussa Vehkaperä valmistuu kulttuurituottajaksi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta erinomaisin arvosanoin. Vanhan musiikin spesialistina konsonansseja rakastava kontratenori hyppää nyt mielenkiinnolla nykymusiikin pyörteisiin ja Viitasaaren Musiikin ajan ruoriin.

 

Kaksi kurssia julkistettu

Kesällä 2019 sävellyskurssia opettaa Kaija Saariaho, yksi tunnetuimmista nykysäveltäjistämme. Muusikoille suunnattua kamarimusiikkikurssia tutoroi huilisti Camilla Hoitenga, joka on tunnettu erityisesti yhteistyöstään Kaija Saariahon ja Karlheinz Stockhausenin kanssa. Kurssit järjestetään yhtä aikaa Musiikin aika -festivaalin kanssa 2.-8.7.2019. Kursseille ilmoittautuminen avautuu 15.1.2019, sävellyskurssin deadline on 17.2. ja kamarimusiikkikurssin deadline 17.3. Kolmas kurssi julkistetaan 15.1.2019.