20.06.2022

Musiikin ajan liput ovat nyt myynnissä – tarjolla myös paljon ilmaisohjelmaa

40 vuotista taivaltaan juhlivan Viitasaaren Musiikin aika -festivaalin liput ovat nyt myynnissä. Yksittäislippujen lisäksi myynnissä on edullisia päivälippuja ja festivaalipassi, jolla pääsee festivaalin kaikkiin 15:een konserttiin. Liput löytyvät Lippu.fi:n verkkokaupasta osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/musiikin-aika/ Maksullisten konserttien lisäksi festivaalilla on myös runsaasti ilmaisohjelmaa, konsertteja, kaksi näyttelyä, seminaareja ja keskusteluja.

Taiteilija Claudia Molitorin monimuotoinen installaatio Listen to my World käsittelee yhteisöllisyyttä ja ihmisten tarinoita ympäri maailmaa. Suomesta teoksessa on ollut mukana viiitasaarelainen kansanmuusikko Pauliina Näsänen. Listen to my World muuntaa pitkään tyhjillään olleen Viitasaaren linja-autoaseman liiketilan taianomaiseksi äänen ja visuaalisten elementtien kudelmaksi, jossa voi pysähtyä teoksessa mukana olleiden henkilöiden tarinoiden äärelle. Installaation lisäksi teos on saanut ilmiasun myös verkkosivuna ja kirjana, jonka tuotto lahjoitetaan Amnesty Internationalille. Installaation avajaisissa tiistaina 5.7. kello 14 taiteilija Claudia Molitor on paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Musiikin aika 40 vuotta -näyttelyssä Viitasaaren kirjaston näyttelytilassa on esillä muistoja, valokuvia ja arkistojen aarteita niin festivaalin hurjilta nuoruusvuosilta kuin seesteisemmiltä vuosikymmeniltä. Näyttelyvieraille tarjoutuu mahdollisuus jättää näyttelyyn myös oma muistonsa Musiikin ajasta. Lauantaina ja sunnuntaina näyttely on avoinna tunnin ajan ennen iltapäivän konsertteja, jolloin näyttelyyn tutustumisen yhteydessä voi jututtaa festivaalin aiempien vuosien voimahahmoja, mm. toiminnanjohtajana työskennellyttä Minna Huuskosta, roudausking Jyrki Kemppaista sekä festivaalin yhdessä Jukka Tiensuun kanssa perustanutta harmonikkataiteilija Timo Kinnusta.

Festivaalin runsas puheohjelma alkaa avajaispäivänä 5.7. Viitasaaren kaupungin järjestämällä juhlaseminaarilla, jonka päävieraana on kulttuuri- ja tiedeministeri Petri Honkonen. Puhujina on hänen lisäkseen vaikuttava joukko muita suomalaisia nykymusiikkikentän ja kulttuurialan vaikuttajia, mm. tieto-Finlandialla palkittu Osmo-Tapio Räihälä, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, säveltäjät Riikka Talvitie ja Tapio Tuomela ja tietenkin myös Musiikin ajan nykyinen taiteellinen johtaja Johan Tallgren. Puheiden lomassa kuultavista musiikkiesityksistä vastaavat Viitasaaren ja Jokilaaksojen musiikkiopiston nuoret sävellysoppilaat.

Myös muuta puheohjelmaa on tarjolla runsaasti festivaalin konserttien lomassa. Säveltäjätapaamisten ohella mielenkiintoisia uusia näkökulmia musiikin tekemiseen tarjoaa kesäakatemian ja Suomen ensimmäinen nykymusiikin kuratointikurssi. Kurssin antia kuullaan kaupungintalon valtuustosalissa sunnuntaina kello 14.

Festivaalin kahtena viimeisenä päivänä esille pääsevät nuoret säveltäjä- ja muusikkolahjakkuudet. Sunnuntaina kello 17 festivaalin residenssiyhtyeet Schallfeld Ensemble ja International Ensemble Modern Academy kantaesittävät kesäakatemian sävellyskurssilla työstettyjä uusia teoksia. Maanantaina kello 17 sävellyskurssilaisten uusia teoksia esittää italialainen Quartetto Maurice. Kantaesityksien lisäksi maanantain konsertissa kuullaan kesäakatemian harmonikkakurssin opiskelijoita.

Musiikin aikaan ovat perinteisesti kuuluneet myös kokeilevat ja uusia esittämisen tapoja tutkivat kurssit. Tänä vuonna tätä edustaa Mark Applebaumin sävelletyn teatterin kollaboraatiokurssi, jonka opiskelijat tarjoilevat monitaiteisen performanssiryppäänsä  maanantaina kello 14. Esitykset levittäytyvät teatterin ja koulukeskuksen alueelle tavalla, joka selviää tarkemmin vasta kurssin ja esitysten aikana.

Kaikkiin puhetilaisuuksiin, näyttelyihin ja kurssien konsertteihin on vapaa pääsy. Konserttilippuja ja -passeja voi ostaa konserttipaikkojen ovelta tuntia ennen konsertin alkua tai torilla olevasta punaisesta lipunmyyntikojusta, joka on avoinna tiistaista perjantaihin kello 13–16 ja lauantaista maanantaihin kello 12–14. Lipunmyyntikojusta voi ostaa myös ohjelmakirjoja sekä muita festivaalituotteita.

Koko festivaaliohjelmaan pääsee tutustumaan tästä. 
Ennakkoliput.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.04.2024

Musiikin aika tutkii osallisuutta ja osallistumista

Viitasaarella järjestettävä festivaali haastaa yleisön mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja mukaansatempaaviin konsertteihin. Kansainvälisiä huippuvieraita ovat muun muassa IEMA Ensemble ja Neko3 -trio. Musiikin ajan avaa tiistaina 2.7. järjestettävä Musiikin aika soi edellä -teemakeskustelu, jossa puhujina ovat muun muassa professori…

27.02.2024

Musiikin aika 2024 tutkii osallisuuden pelejä

Viitasaaren Kesäakatemian kurssit ja Musiikin ajan keskusteluohjelma käynnistyvät tiistaina 2. heinäkuuta. Avajaiskonsertti pidetään torstaina 4.7. kello 19.00 Viitasaari Areenalla. Ohjelmasta vastaa International Ensemble Modern Academy kapellimestarinaan Raimonda Skabelkaite. Tänä vuonna Musiikin aika käsittelee osallisuutta, osallistumista ja…

22.01.2024

Musiikin aika: Ohjelmistokehittäjä ja yleisötyöskentelyn huippunimi Viitasaaren Kesäakatemian opettajina – Tule inspiroitumaan ja opiskelemaan aikamme musiikkia!

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Haku kursseille on nyt avattu. Tämänvuotisesta sävellyskurssista vastaa ruotsalainen Jesper Nordin, jonka musiikkia on kuultu muun…