13.05.2022

Musiikin ajan juhlafestivaali kartoittaa uusia maailmoja

Tila ja kuva ovat vahvasti läsnä 40 vuotta täyttävän Musiikin aika -festivaalin teoksissa. MUNDI NOVI – NEW WORLDS -teemalle rakentuvassa juhlaohjelmistossa kuullaan lukuisia kantaesityksiä ja kansainvälisiä yhteistuotantoja.

Festivaalin avajaiskonsertissa kuullaan maailmankantaesityksenä Mark Applebaumin suurteos Venture Capital Punishment. Yhdysvaltalainen Applebaum on tullut tunnetuksi teatterillisista ja rajoja rikkovista töistään, eikä Venture Capital Punishment  tee tässä poikkeusta. Tunnin mittaisen teoksen esittää nykymusiikkiyhtye Talea Ensemble, jonka edellinen vierailu Musiikin ajassa koettiin vuonna 2017. Applebaumin säveltäjävierailuun kuuluu säveltämistä ja teatteria yhdistävä mestarikurssi, joka järjestetään osana Musiikin ajan yhteydessä pidettävää kesäakatemiaa.

Animaatioelokuvaa ja musiikkia yhdistävä Hibernation on säveltäjä Sebastian Hillin ja kuvataiteilija Jenny Jokelan yhteistyö. Masennusta ja yksinäisyyttä käsittelevässä teoksessa Hillin musiikki kulkee tiiviisti Jokelan unenomaisten kuvien rinnalla. Viitasaarelle vain viikko Pariisin maailmankantaesityksen jälkeen saapuva teos on Musiikin ajan, IRCAM:in, International Ensemble Modern Academyn ja Gaudeamus Muziekweekin yhteistilaus. Kokonaisuus on osa eurooppalaista musiikkiyhteistyötä edistävää ULYSSES-hanketta.

Koko Musiikin ajan ohjelmisto julkaistaan touko-kesäkuun vaihteessa. Festivaalin avajaispäivänä 5.7. Viitasaaren kaupunki järjestää yhteistyössä Musiikin ajan kanssa juhlaseminaarin, jossa puhujina on suomalaisia nykymusiikkikentän ja kulttuurialan vaikuttajia. Seminaarin päävieraana on kulttuuri- ja tiedeministeri Petri Honkonen.

Festivaalin yhteydessä järjestettävien kesäakatemian kurssien hakuaika on päättynyt. Moninaisuuden kuratointi -kurssin ja Andreas Borregaardin harmonikkakurssin vapaita paikkoja voi tiedustella.

Musiikin aika

Musiikin aika järjestetään 5.-11.7.2022.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.04.2024

Musiikin aika tutkii osallisuutta ja osallistumista

Viitasaarella järjestettävä festivaali haastaa yleisön mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja mukaansatempaaviin konsertteihin. Kansainvälisiä huippuvieraita ovat muun muassa IEMA Ensemble ja Neko3 -trio. Musiikin ajan avaa tiistaina 2.7. järjestettävä Musiikin aika soi edellä -teemakeskustelu, jossa puhujina ovat muun muassa professori…

27.02.2024

Musiikin aika 2024 tutkii osallisuuden pelejä

Viitasaaren Kesäakatemian kurssit ja Musiikin ajan keskusteluohjelma käynnistyvät tiistaina 2. heinäkuuta. Avajaiskonsertti pidetään torstaina 4.7. kello 19.00 Viitasaari Areenalla. Ohjelmasta vastaa International Ensemble Modern Academy kapellimestarinaan Raimonda Skabelkaite. Tänä vuonna Musiikin aika käsittelee osallisuutta, osallistumista ja…

22.01.2024

Musiikin aika: Ohjelmistokehittäjä ja yleisötyöskentelyn huippunimi Viitasaaren Kesäakatemian opettajina – Tule inspiroitumaan ja opiskelemaan aikamme musiikkia!

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Haku kursseille on nyt avattu. Tämänvuotisesta sävellyskurssista vastaa ruotsalainen Jesper Nordin, jonka musiikkia on kuultu muun…