31.01.2023

Musiikin aika: Viitasaaren kesäakatemian kursseilla muistellaan John Cagea

Musiikin aika -festivaali ja kesäakatemian kurssit järjestetään tänä vuonna 4.–10.7.2023. Perinteisen sävellyskurssin ja pianokurssin lisäksi tarjolla on kurssi, joka rakentuu John Cagen laajamuotoisen teatterillisen teoksen ympärille. Erilaisiin esityskäytäntöihin keskittyvälle kurssille voivat hakea laulajat, soittajat, säveltäjät, äänitaiteilijat ja näyttelijät.

Kesäakatemia tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmakuuluilta säveltäjiltä, pedagogeilta ja muusikoilta inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Nuoret musiikin ammattilaiset ja edistyneet opiskelijat ovat tervetulleita hakemaan kursseillemme.

Kesäakatemia 2023 tarjoaa kolme kurssia: Australialaisen säveltäjä Liza Limin ohjaama sävellyskurssi, Aikamme piano, opettajana Marilyn Nonken, sekä Joan La Barbaran kurssi säveltäjä John Cagen ikonisen Song Books -teoksen ympäriltä. Kaikki kolme mentoria opettavat ensimmäistä kertaa Suomessa.

Vuonna 2023 on kulunut 40 vuotta John Cagen legendaarisesta vierailusta Viitasaarella. Muistamme sen monella tavalla niin festivaalin ohjelmassa kuin Cagen tuotantoon keskittyvällä kurssilla. Legendaarinen äänitaiteilija ja säveltäjä Joan La Barbara valmentaa kurssin opiskelijoita John Cagen Song Books -kokoelman esitykseen.

Musica nova Helsingissä aiemmin vieraillut australialainen Liza Lim vierailee Musiikin Ajassa ensimmäistä kertaa. Hänen sävellyskurssillaan osallistujilla on mahdollisuus säveltää uusi teos, joka kantaesitetään festivaalilla kurssin päätteeksi. Sävellyskurssin teoksia esittävät Viitasaarelle saapuvat Quatuor Bozzini Kanadasta, Norrbotten Neo Ruotsista ja Riot Ensemble Englannista.

Aikamme piano -kurssilla työskennellään aikamme pianomusiikin parissa yhdysvaltalaisen pianisti Marilyn Nonkenin johdolla. Nonken on erityisen tunnettu yhteistyöstään spektrimusiikin säveltäjien, esim. Tristan Murail, Hugues Dufourt ja Jonathan Harvey kanssa. Hänellä on myös runsaasti kokemusta New Yorkin koulukunnan edustajista, kuten Morton Feldman, Alvin Lucier, John Cage, sekä 1900-luvun klassikoista, esim. Schönberg, Ives ja Messiaen. Nonken on kantaesittänyt myös lukuisia nuoremman säveltäjäsukupolven teoksia.

Haku kursseille alkaa 1.2.2023. Sävellyskurssille voi hakea  28.2.2023 asti. Aikamme piano- ja Johan Cage Song Books -kursseille voi hakea 17.3.2023 asti.

Musiikin aika järjestetään 4.-10.7.2023.

musiikinaika.org

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.04.2024

Musiikin aika tutkii osallisuutta ja osallistumista

Viitasaarella järjestettävä festivaali haastaa yleisön mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja mukaansatempaaviin konsertteihin. Kansainvälisiä huippuvieraita ovat muun muassa IEMA Ensemble ja Neko3 -trio. Musiikin ajan avaa tiistaina 2.7. järjestettävä Musiikin aika soi edellä -teemakeskustelu, jossa puhujina ovat muun muassa professori…

27.02.2024

Musiikin aika 2024 tutkii osallisuuden pelejä

Viitasaaren Kesäakatemian kurssit ja Musiikin ajan keskusteluohjelma käynnistyvät tiistaina 2. heinäkuuta. Avajaiskonsertti pidetään torstaina 4.7. kello 19.00 Viitasaari Areenalla. Ohjelmasta vastaa International Ensemble Modern Academy kapellimestarinaan Raimonda Skabelkaite. Tänä vuonna Musiikin aika käsittelee osallisuutta, osallistumista ja…

22.01.2024

Musiikin aika: Ohjelmistokehittäjä ja yleisötyöskentelyn huippunimi Viitasaaren Kesäakatemian opettajina – Tule inspiroitumaan ja opiskelemaan aikamme musiikkia!

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Haku kursseille on nyt avattu. Tämänvuotisesta sävellyskurssista vastaa ruotsalainen Jesper Nordin, jonka musiikkia on kuultu muun…