22.01.2024

Musiikin aika: Ohjelmistokehittäjä ja yleisötyöskentelyn huippunimi Viitasaaren Kesäakatemian opettajina – Tule inspiroitumaan ja opiskelemaan aikamme musiikkia!

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Haku kursseille on nyt avattu.

Tämänvuotisesta sävellyskurssista vastaa ruotsalainen Jesper Nordin, jonka musiikkia on kuultu muun muassa Musiikin ajassa Tuuli Lindebergin ja Petri Kumelan esittämänä. Hänen musiikissaan on vahvoja vaikutteita ruotsalaisesta kansanmusiikista, rockista ja improvisaatiosta. Pekka Kuusisto ja Esa-Pekka Salonen kantaesittivät lokakuussa Nordinin teoksen Convergence viululle ja orkesterille San Franciscon orkesterin kanssa.

Nordin on tunnettu myös ohjelmistokehittäjänä. Esimerkiksi Reactional Musicin sovellukset luovat mahdollisuuksia vuorovaikutteisen musiikin ja pelillisyyden välille.

Säveltäjä, oboisti ja kuraattori Cathy Millikenin kurssilla ”Iloksi – Liikkuvat & osallistavat tilat” paneudutaan yhteistekemisen haasteisiin, mahdollisuuksiin ja niin ikään yleisön osallistamiseen. Myös Milliken on tuttu Viitasaarelta, jossa hän vieraili kesällä 2017 Taide ja Autonomia -seminaarin puhujana.

– Säveltäjinä, muusikkoina ja kuraattoreina Nordin ja Milliken ovat mielenkiintoisia ja avarakatseisia tekijöitä tässä ja nyt. He työskentelevät ajassa resonoivien ja vuorovaikutteisuuteen linkittyvien kysymysten kanssa, kertoo Musiikin ajan taiteellinen johtaja Johan Tallgren. – Molempien profiili on laaja-alainen. Heidän työskentelynsä kuvastaa tapaa toimia tänään ja soveltuu mainiosti tulevan kesän temaattisiin painopisteisiin, hän lisää.

– Milliken on oman taiteellisen työnsä ohella osallistavan yleisötyön johtavia nimiä kansainvälisellä musiikkikentällä. Nordin puolestaan on luonut vuorovaikutteisia ohjelmistoja musiikki- ja pelialoilla.

Koko festivaaliohjelma julkaistaan touko-kesäkuun vaihteessa.

www.musiikinaika.org

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.04.2024

Musiikin aika tutkii osallisuutta ja osallistumista

Viitasaarella järjestettävä festivaali haastaa yleisön mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja mukaansatempaaviin konsertteihin. Kansainvälisiä huippuvieraita ovat muun muassa IEMA Ensemble ja Neko3 -trio. Musiikin ajan avaa tiistaina 2.7. järjestettävä Musiikin aika soi edellä -teemakeskustelu, jossa puhujina ovat muun muassa professori…

27.02.2024

Musiikin aika 2024 tutkii osallisuuden pelejä

Viitasaaren Kesäakatemian kurssit ja Musiikin ajan keskusteluohjelma käynnistyvät tiistaina 2. heinäkuuta. Avajaiskonsertti pidetään torstaina 4.7. kello 19.00 Viitasaari Areenalla. Ohjelmasta vastaa International Ensemble Modern Academy kapellimestarinaan Raimonda Skabelkaite. Tänä vuonna Musiikin aika käsittelee osallisuutta, osallistumista ja…