27.02.2024

Musiikin aika 2024 tutkii osallisuuden pelejä

Viitasaaren Kesäakatemian kurssit ja Musiikin ajan keskusteluohjelma käynnistyvät tiistaina 2. heinäkuuta. Avajaiskonsertti pidetään torstaina 4.7. kello 19.00 Viitasaari Areenalla. Ohjelmasta vastaa International Ensemble Modern Academy kapellimestarinaan Raimonda Skabelkaite.

Tänä vuonna Musiikin aika käsittelee osallisuutta, osallistumista ja erilaisia roolejamme nykypäivän julkisuudessa ja yhteisöissä. Digitaalinen maailma ja some ovat muuttaneet myös taiteen kenttää. Säveltäjinä, muusikkoina, taiteilijoina ja yleisönä olemme tämän pelin osallistujia.

Kun hallitsee yhteisöllisen pelin, saa huomiota muilta ja äänensä kuuluviin. “Pelissä” voi myös pudota ulkopuolelle samalla, kun joku toinen brändää itsensä keskelle kenttää.

Musiikin aika kysyy, miten nämä aikamme lasihelmipelit vaikuttavat taiteen tekemiseen. Kuka on ulkona ja kuka sisällä – ja miksi? Mikä on yleisöjen rooli tässä pelissä?

Vuoden 2024 teema, Osallisuuspelit, kantaa englanniksi nimeä Games of participation. Koko ohjelma julkaistaan huhtikuussa.

42. Musiikin aika 2.–7.7. 2024

Festivaalin sivuille