27.02.2024

Musiikin aika 2024 tutkii osallisuuden pelejä

Viitasaaren Kesäakatemian kurssit ja Musiikin ajan keskusteluohjelma käynnistyvät tiistaina 2. heinäkuuta. Avajaiskonsertti pidetään torstaina 4.7. kello 19.00 Viitasaari Areenalla. Ohjelmasta vastaa International Ensemble Modern Academy kapellimestarinaan Raimonda Skabelkaite.

Tänä vuonna Musiikin aika käsittelee osallisuutta, osallistumista ja erilaisia roolejamme nykypäivän julkisuudessa ja yhteisöissä. Digitaalinen maailma ja some ovat muuttaneet myös taiteen kenttää. Säveltäjinä, muusikkoina, taiteilijoina ja yleisönä olemme tämän pelin osallistujia.

Kun hallitsee yhteisöllisen pelin, saa huomiota muilta ja äänensä kuuluviin. “Pelissä” voi myös pudota ulkopuolelle samalla, kun joku toinen brändää itsensä keskelle kenttää.

Musiikin aika kysyy, miten nämä aikamme lasihelmipelit vaikuttavat taiteen tekemiseen. Kuka on ulkona ja kuka sisällä – ja miksi? Mikä on yleisöjen rooli tässä pelissä?

Vuoden 2024 teema, Osallisuuspelit, kantaa englanniksi nimeä Games of participation. Koko ohjelma julkaistaan huhtikuussa.

42. Musiikin aika 2.–7.7. 2024

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

12.04.2024

Musiikin aika tutkii osallisuutta ja osallistumista

Viitasaarella järjestettävä festivaali haastaa yleisön mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja mukaansatempaaviin konsertteihin. Kansainvälisiä huippuvieraita ovat muun muassa IEMA Ensemble ja Neko3 -trio. Musiikin ajan avaa tiistaina 2.7. järjestettävä Musiikin aika soi edellä -teemakeskustelu, jossa puhujina ovat muun muassa professori…

22.01.2024

Musiikin aika: Ohjelmistokehittäjä ja yleisötyöskentelyn huippunimi Viitasaaren Kesäakatemian opettajina – Tule inspiroitumaan ja opiskelemaan aikamme musiikkia!

Musiikin aika -festivaalin Kesäakatemia 2.–7.7.2024 tarjoaa jälleen ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella aikamme musiikkia maailmankuulujen säveltäjä-pedagogien johdolla inspiroivassa ja kansainvälisessä ympäristössä. Haku kursseille on nyt avattu. Tämänvuotisesta sävellyskurssista vastaa ruotsalainen Jesper Nordin, jonka musiikkia on kuultu muun…