02.02.2021

Musica nova Helsinki tuo uuden musiikin konsertit kotiin

Uuden musiikin festivaali Musica nova Helsinki on täällä taas! 2.–10.2. järjestettävä festivaali tuo tällä kertaa uuden musiikin ja nykymusiikin klassikot kotisohville striimien, tv:n ja radion välityksellä. Osa konserteista on katsottavissa myöhemmin tallenteena, mutta osa on koettavissa vain livelähetyksenä.

Lähetysten ääreen pääset aikataulun kautta >>

Festivaalin teema on Polytopia, joka on saanut innoituksensa kreikkalaiselta säveltäjä-arkkitehti-matemaatikko Iannis Xenakisilta. Yksi festivaalin keskeisistä kokonaisuuksista on Helsinki Polytopes, joka on tehty yhteistyössä nuorten säveltäjien Korvat Auki ry:n, New Academy -arkkitehtuuriopetushankkeen sekä Musica novan kanssa. Projektin neljästä installaatiosta kaksi – Siiri Hännisen ja Tara Valkosen Huone 227 sekä Tuuli Kanervan, Teemu Mastovaaran ja Leo Lindroosin MACHINA EX NATURAE – on koettavissa Musica novan aikana.

Tutustu Helsinki Polytopesiin >>

 

Tärpit Musica novan ohjelmistoon

Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari listasi suosikkinsa vuoden 2021 Musica novan ohjelmasta. Tutustu monipuoliseen kattaukseen ja merkkaa ajat kalenteriin!

  • Liza Limin teos Extinction Events & Dawn Chorus avaa festivaalin tiistaina 2.2. klo 19. NYKY Ensemblen esittämä teos on koettavissa vain suorana striimilähetyksenä ja radiointina Yle Radio 1 -kanavalla. Voit tutustua Limin työhön myös festivaalin sivuilla olevasta haastattelusta.
  • Festivaalin taiteellinen johtaja André de Ridder johtaa Helsingin kaupunginorkesterin konsertin torstaina 4.2. klo 19. Striimikonsertin ohjelmassa on teokset Edgar Varèselta, Anna Meredithiltä ja toiselta festivaalin residenssisäveltäjältä Simon Steen-Andersenilta.
  • Harvinaista herkkua tarjolla Sibelius-Akatemian ohjelmassa: festivaalin teemasäveltäjän Iannis Xenakisin harvoin esitetty La légende d’Eer esitetään 4.2. klo 21.15 ja 5.2. klo 17.00. Esitys on katsottavissa vain livestriiminä.
  • Tapiola Sinfonietan konsertti Hammond hemmottelee kosketinmusiikin ystäviä Sami Klemolan Ghost Notes, Concerto for Hammond organ and orchestran kantaesityksellä. Illan aikana kuullaan myös Suomen kantaesitys Lisa Streichin Mantelista sekä Steve Reichin City LifeSeuraa striimiä 5.2. klo 18.45 tai kuuntele radiolähetyksenä Yle Radio 1 -kanavalta 11.2. klo 19.
  • Musica nova tapahtuu verkon lisäksi myös turvallisesti kaupunkitilassa. Hakaniemessä sijaitsevassa Kulttuurisaunassa on 3.–7.2. klo 16–19 Xenakis-kuunteluhuone, jossa kävijät voivat uppoutua teemasäveltäjän tuotantoon.

Käy lukemassa ja jakamassa Markon tärpit myös Twitterissä >>

LIsätiedot ja mahdolliset muutokset ilmoitetaan Musica novan verkkosivuilla osoitteessa musicanova.fi >>

Helsingin juhlaviikot on yksi Musica nova Helsingin pääjärjestäjistä.