05.02.2019

Muotoilija Laura Väinölä loi kukista ilmeen Savonlinnan Oopperajuhlien kesälle 2019

Tumman lila anemone symboloi hylkäämistä ja odotusta Rigoletto-oopperassa, Lepakko-operetin kukka on keltainen lilja merkkinä hilpeydestä ja vilpillisyydestä, ja kesän uutuus Sevillan parturi on oranssi silkkiyrtti. Olavinlinna on puhjennut kukkaan Savonlinnan Oopperajuhlien kesän 2019 markkinoinnissa. Toteutuksen loi muotoilija Laura Väinölä. Voit katsoa videon täällä: https://youtu.be/sgn-28LNjrY

Keskiaikainen Olavinlinna Saimaan järvimaisemassa erottaa Savonlinnan Oopperajuhlat muista kansainvälisistä oopperafestivaaleista ja -taloista. Paitsi erityiset puitteet, Olavinlinna tarjoaa myös erinomaisen akustiikan oopperalle. Vuosikymmenet linna on ollut keskeisessä osassa Oopperajuhlien markkinointia. Osana festivaalimarkkinoinnin visuaalisen ilmeen uudistusta linna puetaan tänä vuonna kukka-asuun.

“Materiaaleissamme on esiintynyt aina Olavinlinna, mm. pitkään Erik Bruunin piirtämänä. Nyt halusimme tuoda sen esille uudella ja kiinnostavalla tavalla. Jatkossa linnasta suunnittelee oman näkemyksensä joka vuosi eri taiteilija. Tähän kauteen valitsimme värejä ja kukkia, koska ohjelmistossa on paljon naurua ja komiikkaa. Festivaalikin pidetään Suomen kauneimmassa paikassa, kun Suomen kesä on parhaimmillaan”, sanoo Sonja Eiramo, Oopperajuhlien Head of Marketing Communications.

Muotoilija Laura Väinölä valitsi kullekin ensi kesänä esitettävistä oopperoista nimikkokukan, joka symboloi teoksen tarinaa ja tunnelmaa. Helmikuun alusta Marimekon Art Directorina aloittanut Väinölä tunnetaan töistään mm. Googlelle, Flow Festivalille ja Amos Rex -museolle. Väinölän kukittaman Olavinlinnan pienoismallin kuvasi visuaalinen toimisto Duotone ja valokuvaaja Juho Huttunen. Suunnittelussa olivat mukana graafinen suunnittelija Antero Jokinen ja konseptisuunnittelija Iina Merikallio.

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään 4.7.–3.8.2019. Koko ohjelmiston löydät osoitteesta oopperajuhlat.fi


Kesä 2019 kukkasin

Rossini: Sevillan parturi
Oranssi silkkiyrtti Asclepias

Verdi: Rigoletto
Tumman lila anemone

Mozart: Ryöstö seraljista
Vaalean lila törmäkukka Scabiosa

Verdi: Rosvot
Milanon La Scala -teatterin vierailuesitys
Sininen kurjenmiekka Iris

Strauss: Lepakko
Volksoper Wienin vierailuesitys
Keltainen lilja Lilium