14.05.2014

Mukamas 2014 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali alkaa

Teatteri Mukamaksen järjestämä Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali alkaa jälleen Tampereella! Järjestyksessään jo yhdeksännellä festivaalilla nähdään kuuden päivän (12.-17.5.2014) aikana 35 eri tapahtumaa kahdeksasta eri maasta, seitsemällä eri näyttämöllä. Festivaalilla on lapsille suunnattua nukketeatteria päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuissa päivänäytöksissä ja illalla koko perheelle tarkoitetuissa esityksissä. Aikuisten näytökset ovat iltaisin ja viikonloppuna.

LAPSILLE RIEMASTUTTAVIA ELÄMYKSIÄ

Lapsille ja koko perheelle kymmenen eri esitystä viikon aikana. Kansainvälisiä vieraita ovat espanjalaisen El Teatre de l´Home Dibuixatin Stone by Stone, ranskalaisen XZART –teatterin A younger brother like no other ja yhdysvaltaisen Open Hand Theaterin That Old Mr. Fox. Suomalaisista nukketeattereista mukana ovat espoolaisen  Teatteri Hevosenkengän Tohtori Sykerö, helsinkiläisen  Nukketeatteri Sampon Kolme pientä porsasta ja tamperelaisten Nukketeatteri Nirunarun Vattumato sekä Tampereen yhteiskoulun lukion oppilaiden Katuteatterisesitys. Teatteri Mukamaksen esityksistä mukana ovat Kehrää kehrää…, Satuvarjon alla: KUK-KUU!  ja lastenlauantaissa Hölmöläiset.

AIKUISILLE HARVINAISTA HERKKUA

Festivaaliviikolla on joka ilta aikuisille tarjolla nukketeatteria. Mukana ohjelmistossa on seitsemän eri esitystä, joita ovat slovenialainen Lutkovno Gledališče Mariborin The Trial or The Woeful Story of Joseph K, tsekkiläisen Divadlo Drakin Georges Méliés´ Last Trick, kanadalaisen Théâtre de la Pire Espècein Ubu on the Table ja Polina Borisovan GO!. Kotimaista aikuisille suunnattua nukketeatteritarjontaa ovat Tehdas Teatterin John-EleanorManninen ja ystävät -ryhmän All Right ja Haiharan Nukketeatterin Koru.

MASTERCLASS, TAITEILIJATAPAAMISET JA LUENTO

Uutuutena festivaalilla on neljä päivää kestävä Masterclass-kurssi, jonka teemana THE ECONOMY OF MOVEMENT. Kurssin aikana tutkitaan teemaa eri elementtien (maa, ilma ja vesi) kautta. Mastercalssin vetäjänä on maineikas hollantilainen Damiet van Dalsum.

Festivaaliviikon aikana on myös mahdollista päästä tutustumaan esitysten syntyprosessiin taitelijatapaamisissa, joissa mukana ovat ranskalainen Michel Rosenmann (XZART) ja tsekkiläinen Marek Zakostelecky (Divadlo Drak). Lisäksi tanskalainen Hans Hartvich-Madsen pitää luennon Stages.

Mukamas2014 -kansainvälisen nukketeatterifestivaalin koko ohjelmisto ja aikautaulu: http://www.teatterimukamas.com/festivaali/mukamas-2014.html

Lisätiedot: Suvi Tossavainen, 050-4656 285, myynti@teatterimukamas.com

Follow us:

www.twitter.com/TeatteriMukamas

www.facebook.com/TeatteriMukamas

 

MUKAMAS 2014 – KANSAINVÄLINEN NUKKETEATTERIFESTIVAALI 12.-17.5. TAMPEREELLA