15.06.2011

Mitä noi tekee Jyväskylän Kesässä? Yleisölle ilmaisen katuohjelman julkistus

Jyväskylän 56. Kesän 12.-17.7.2011 katuohjelma on nyt julkistettu

Suomen vanhin kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä tarjoaa yleisölle ilmaisen katuohjelmakattauksen Mitä noi tekee?! Festivaalin katuohjelma on aikanaan saanut nimensä yleisön joukossa ääneen ihmettelevän henkilön kommentista.
Tapahtuman aikana Jyväskylän kävelykadulle, Kompassin kulmaan saapuu vieraita Suomen ja maailman eri kulmista tuomaan musiikillisia ja tanssillisia maistiaisia festivaalin ohjelmasta. Festivaaliviikolla kadulla nähdään muun muassa flamencoa, swingiä, hip hoppia, folklorea ja katutanssia ja kuullaan Mama Afrikan rytmejä, Keski-Suomen Pop-Jazzleirin satoa ja Pirkkoa ja klassikoita. Joka päivä kadulla on taiteilijahaastatteluja ja yllätysvieraita. Katuohjelmaa on tiistaista lauantaihin joka päivä alkaen kello 12.

MINIMI TUO JUHLATUNNELMAA

Tanssiteatteri Minimi tuo 20-vuotis juhlaesityksensä ensi-illan Jyväskylän Kesään. Perjantaina 15.7. nähtävä Juhlatunnelma on konstailematon kudelma tanssia, musiikkia ja kohtauksia elävästä elämästä ja vähän kuolemastakin. Se on tanssija-koreografikaksikon Tuomas Juntusen ja Antti Lahden sekä säveltäjä Tomi Kososen yhteinen projekti, joka liikkuu tyylillisesti katuteatterin ja nykytanssin lokeroimattomassa välimaastossa. Teos on itsenäinen jatko-osa Kesässä aiemmin nähdyille Absolut Finland ja Manners of Success -esityksille, joista viimeksi mainittu nähdään kadulla myös tänä kesänä.

Kansainvälisiä terveisiä kävelykadulle tuo persoonallinen a capella yhtye Zambian Vocal Collection. Zambiasta, Lusakan läheltä Kalingalingasta lähtöisin olevan kuoron musiikki on yhdistelmä perinteisiä hymnejä ja uusia hengellisiä lauluja ryyditettynä afrikkalaisella rytmillä.

Jonna Aaltosen keijun ja enkelin välimuoto Surujenkerääjä on läsnäoloon ja improvisointiin perustuva tanssiteos. Surujenkerääjä vaeltelee ihmisten keskellä kuiskaillen ja suruja keräillen, antaen niiden sitten haihtua taivaan tuuliin. Surujenkerääjän tavoitteena on jättää jälkeensä harmoniaa, iloa, keveyttä ja kiireettömyyttä.

Arno Paakkari tuo tullessaan fillarin ja pianon. Viihdyttävä Fillaripiano on Euroopasta lähtöideansa saanut yhdistelmä. Paakkari on pianisti, haitaristi ja urkuri. Aarno soittaa vakituisesti 7-miehisessä Riverside Rascals -jazzorkesterissa ja New Orleansin poljento kuuluukin hänen musiikissaan. Pianistin vasen käsi pomputtelee bassoa, oikean hoitaessa melodian ja muut kuviot. Fillaripiano kiertää 15.7. klo 13-14 kävelykadun lisäksi Jyväskylän keskustan alueella.

Jyväskylän kävelykadulla on ohjelma tiistaista lauantaihin 12.-16.7. Koko ohjelma löytyy liitteenä tiedotteen perästä. Muutokset mahdollisia. Katuohjelmaan kuuluu myös puheohjelma Hyde Park, jonka sisältö julkistetaan kokonaisuudessaan juhannusviikolla.

Jyväskylän Kesä 12. – 17.7.2011
Katuohjelma. Muutokset mahdollisia.

Tiistaina 12.7. klo 12
Avajaispuhe, avajaispuhuja selviää juhannusviikolla.
Paula Kettu ja Katariina Hiukka: Vuotti
Keski-Suomen Popjazzleirin satoa
Haastattelut: Ursula von Lerber ja miimikko Guerrassim Dichliev, Panu Varstala ”Toivo jotain lyhyttä” -teoksenkoreografi, Laura Lehtinen ”Hengenvaara – Not fo climping” -teoksen tanssija

Keskiviikkona 13.7. klo 12

Tanssiteatteri MINIMI: Manners of Success
Jyväskylän Flamencoyhdistys
Haastattelut: Tanssiteatteri KRAMPPI

Torstaina 14.7. klo 11.45

Pirkko ja Klassikot
Zambian Vocal Collection
Haastattelut: Koreografi Sanaz Hassani ja esitysnäyte

Perjantaina 15.7 klo 12
Tanssiteatteri MINIMI: Juhlatunnelma, kantaesitys
Haastattelut: Mafalda Arnauth ja Helder Moutinho (PRT) ja pieni näyte
OFF/Balance, Satu Paavola, 3-D
klo 13 – 14 Fillaripiano kiertelee keskustaa

Lauantaina 16.7. klo 12
Hip Hop, street, yms.
Mama Africa
Jonna Aaltonen: Surujenkerääjä, kolme esitystä: Matkakeskus, Sokos ja Kävelykatu
PRIDE-kulkue
Rock´n Swing Dance Club Break: AikaHyppy
Haastattelut: Kengurumeininki, Maria Lund ja Timo Rautiainen, Puhti-Duo Reetta-Kaisa Iles ja Anne-Mari Kivimäki

KAUPUNKIFESTIVAALI JYVÄSKYLÄN 56. KESÄ 12.-17.7.2011

Etusivu