13.06.2019

Mitä jos oltaisiin jo perillä? Esityksellinen äänitapahtuma F/Symposium elokuussa Helsingin juhlaviikoilla

F/Symposium on Helsingin juhlaviikoilla 17.–22. elokuuta tapahtuva kuuden päivän mittainen esityksellinen äänitapahtuma Helsingin keskustakirjasto Oodissa. F/Symposium on sekä paikan päällä seurattava esitys että livestreamattava verkkolähetys, jossa joukko suomalaisia ajattelijoita ja taiteilijoita kokoontuu paraatipaikalle keskustakirjasto Oodiin käyttämään ääntään sekä visioimaan, haastamaan ja unelmoimaan tulevaisuuden horisonteista.

Uusi tapahtuma syntyi tarpeesta ottaa ja luoda tilaa moniääniselle keskustelulle. “Mitä jos lähdettäisiin ajatuksesta, että taistelussa kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa oltaisiinkin jo perillä? Miten intersektionaalinen feminismi voisi olla uusi normaali? Ei asia, joka pitää erikseen mainita vaan premissi, josta lähdetään liikkeelle. Entä jos moniäänisyys olisikin uusi standardi? Ei jotakin vastustava, vaan proaktiivinen ja uutta luova voima”, hahmottelevat F/Symposiumin työryhmään kuuluvat Olga Palo ja Sonya Lindfors.

F/Symposium pyrkii normalisoimaan feminististä diskurssia tuomalla sen keskiöön: itsen asettaminen marginaalista keskustaan on utooppinen lähtökohta ja taiteen kontekstissa toimimisen mahdollisuus. Tapahtuman nimen “F” edustaa monia asioita. Se voi viitata feminismiin tai feministiseen, mutta myös esimerkiksi sanoihin Future, Finland, Finnish tai Festive. “F” ehdottaa potentiaalia avautua useampaan suuntaan. Yhteisöllinen kokoontuminen ja asioiden äärellä oleminen kuin myös leikkisyys ja juhlinta ovat F/Symposiumin keskiössä.

Näyttelijä ja ohjaaja Anna Paavilaisen koolle kutsumaan työryhmään kuuluvat teatterintekijä ja vapaa kirjoittaja Olga Palo, koreografi Sonya Lindfors, tuottaja Maria Junno, kirjailija ja toimittaja Koko Hubara, kolttasaamelainen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff, tuottaja Essi Vesala, äänisuunnittelija Johanna Storm, teatteriohjaaja ja näyttelijä Sara Melleri, näytelmäkirjailija, ohjaaja ja kirjailija Saara Turunen, näytelmäkirjailija ja dramaturgi E.L. Karhu, muusikko ja kirjailija Astrid Swan sekä Ruskeat Tytöt.

Työryhmä toteuttaa osan ohjelmasisällöistä yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa osana Teakin yhteisiä opintoja. Opiskelijat ovat kevään aikana toteuttaneet ääniteoksia F/Symposiumiin Olga Palon sekä Anna Paavilaisen ohjaamana.

F/Symposium Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa osana Helsingin juhlaviikkoja 17.–22.8.2019. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9.2019. Koko festivaaliohjelma on tutustuttavissa verkossa: www.helsinkifestival.fi

Lisätietoja:

www.fsymposium.com

www.helsinkifestival.fi/fsymposium

Helsingin juhlaviikot – Helsinki Festival on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Helsingin juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin tapahtumasäätiö.