20.06.2024

Mirjam Helin -laulukilpailussa toiseksi sijoittunut Kathrin Lorenzen Joroisten Musiikkipäiville

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä laulukilpailuista ja tämän vuoden kilpailut huipentuivat 12.6. Helsingin musiikkitalossa järjestettyyn finaaliin. Kilpailussa toiseksi sijoittunut ja Ylen yleisöpalkinnon voittanut saksalainen sopraano Kathrin Lorenzen tulee esiintymään 26.7. kello 17:00 Järvikylän kartanossa yhdessä pianisti Marjaana Merikannon kanssa.

”Kathrin Lorenzen valloitti valovoimaisella esiintymisellään ja taiteellisuudellaan heti alkukilpailusta lähtien kuuntelijoiden sydämet. Kuinka hän eli musiikkia ja miten hänen persoonansa loi jotain aivan uutta laulumusiikin maailmaan” kuvailee Joroisten Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jussi Merikanto.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston järjestämän Mirjam Helin -laulukilpailun kanssa.

”Yhteistyö kansainvälisen Mirjam Helin-laulukilpailun kanssa on ollut todella merkittävä Joroisten Musiikkipäiville. Kilpailuun tuli 485 hakemusta 57 maasta ja itse kilpailuun valittiin 56 laulajaa. Olemme Musiikkipäivillä erittäin iloisia, että voimme näin heti tuoreeltaan tuoda yleisön suosikin Suomeen festivaalille esiintymään”

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 46. kerran 19.7.–28.7.2024.

Konsertteja toteutetaan Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla ja Rantasalmella.
Joroisten Musiikkipäivät 2024 korostaa kartano- ja kirkkokonserttien ja niissä esitettävän taidemusiikin roolia alueen omaleimaisuuden ja historian välittäjänä. Muut musiikin tyylilajit ja esiintymispaikat ovat edelleen mukana, täydentäen tätä festivaalin ydintoimintaa. Tänä vuonna festivaalin teemana on kauneus. Konserttien sisällöt ovat tärkeässä roolissa ohjelman ja festivaalin esilletuomisessa. Sisältölähtöisyydellä haluamme avata konserttien ja musiikin monitasoisuuden ja herättää tämän kautta mielikuvituksen ja tunteiden maailma.

https://joroinenmusicfestival.fi/

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

09.04.2024

Joroisten Musiikkipäivät: Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 stipendiaatti on Emma Kajander

Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 nuoren laulajan stipendin saa sopraano Emma Kajander. Stipendin suuruus on 8000 euroa. Stipendi luovutetaan 24.7.2024 kello 19 järjestettävän konsertin yhteydessä. Emma Kajander esiintyy konsertissa pianistinaan pianotaiteilija Marjaana Merikanto. Konsertti järjestetään…

29.11.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 46. kerran 19.7. – 28.7.2024. Festivaalin ensimmäiset konsertit avataan myyntiin torstaina 30.11.2023.

Avajaiskonserttina perjantaina 19.7. kuullaan Georg Friedrich Händelin säveltämä Messias-oratorio, jossa esiintyvät Etelä-Savon maakuntakuoro, soitinyhtye sekä solisteina sopraano Mari Karjalainen, altto Anu Ontronen, tenori Jere Hölttä ja basso Heikki Kilpeläinen. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. Etelä-Savon…