23.07.2018

Milena Salonen on valittu Lieksan Vaskiviikon uudeksi toiminnanjohtajaksi

Lieksan Vaskiviikon kannatusyhdistys ry on kokouksessaan 17.7.2018 valinnut Vaskiviikon uudeksi toiminnanjohtajaksi Milena Salosen. 

Salonen on 41-vuotias filosofian maisteri Tallinnasta ja on lähtöisin Oulusta. Hän on valmistunut Oulun yliopistosta vuonna 2002 ja opiskellut pääaineena kirjallisuutta ja sivuaineina viron kieltä ja elokuvatutkimusta sekä Helsingin yliopistossa teatteritiedettä.

Salonen on työskennellyt kulttuurisihteerinä Suomen Viron-instituutissa Tallinnassa, sekä kulttuurituottajana, projektikoordinaattorina ja kulttuuripalveluiden kehittämisyksikön intendenttinä Espoon kaupungilla. Vuodesta 2014 alkaen hän on toiminut freelancerina kääntämisen, kirjoittamisen ja kulttuurityön parissa.

Salosella on vahvaa konkreettista osaamista kulttuurin kunta-, projekti- ja taloushallinnosta, taiteen ja kulttuurin rahoituksesta, tuotannollisista tehtävistä, viestinnästä, verkostotyöskentelystä ja strategisesta kehitystyöstä.

Tämän lisäksi Salonen on työskennellyt myös esiintyvänä taiteilijana ja saanut intensiivisen lähikoulutuksen esittävän taiteen eri alojen ammattilaisten parissa.

Lieksan Vaskiviikon toimintaan Salonen tuo erityisesti kansainvälistä verkosto- ja kulttuuriosaamista. Valinnassaan Lieksan vaskiviikon kannatusyhdistyksen hallitus korosti vahvaa kulttuurin sisältöosaamista ja rahoituksen kentän laajaa tuntemusta.

Milena Salonen aloittaa Lieksan Vaskiviikon toiminnanjohtajana syyskuussa 2018.

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018