12.05.2020

Mikkelin Musiikkijuhlilla on päätetty koronapandemian seurauksena siirtää ja jakaa juhlat kahteen osaan

“SUOMALAINEN FANTASIA” 
Mikkelin Musiikkijuhlilla on päätetty koronapandemian seurauksena siirtää ja jakaa juhlat kahteen osaan. Musiikkijuhlille jo ostetut liput käyvät tuleviin konsertteihin. Liput voi myös vaihtaa lahjakorttiin. Otamme pian yhteyttä kaikkiin lipun ostaneisiin, ja kerromme tarkemmin eri vaihtoehdoista. Toivomme, että mahdollisimman moni säästäisi lippunsa ja käyttäisi sen myöhemmin. Luonnollisesti myös lipun hinnan palauttaminen on mahdollista, jos sopivaa korvaavaa konserttipäivää ei löydy. Kun Mariinskin orkesterin ja Valeri Gergijevin mahdollisuudet vierailla Musiikkijuhlilla tarkentuvat, tiedotamme asiasta erikseen. Galina Sakhnovskayan ja Mikhail Yanovitskyn konsertti Musiikin Runoilijat siirtyy kesän 2021 festivaalille. Sekä Mariinskin konsertteihin, että Musiikin Runoilijat -konserttiin ostetut liput voi käyttää myös heinäkuussa 2021.

Syksylle siirtynyt ohjelmisto:

Pe 23.10. klo 19 FROM CLASSIC TO JAZZ Kulttuuritalo Tempossa Liput 28 €
Grammy-voittaja Marian Petrescu -trio
Show & dinner, hinta ruokailun kanssa Liput 53 €

La 24.10. klo 19 RAKKAUDELLE – RAKKAUDELLA Tuomiokirkossa Liput 30 €
Pelageya Kurennaya, sopraano ja Maria Ralko, piano

Su 25.10. klo 15 BEETHOVEN 303132 Musiikkiopiston salissa Liput 28 €
Beethovenin pianosonaatit 30, 31 ja 32
Irina Zahharenkova, piano

Su 25.10. klo 19 Suomalainen Fantasia, Sinfoniaorkesteri Vivo ja Festivaalikuoro
Mikaelin Martti Talvela -salissa Liput 33/30 €

Pe 20.11. klo 17:30 Luento ” Laura Netzel ja muut 1800-luvun naiset suurteosten
säveltäjinä”, Prof. Petteri Nieminen, Itä-Suomen yliopisto vapaa pääsy

Pe 20.11. klo 19 UNOHDETTU JA LÖYDETTY Mikaelissa Liput 27,50/25,50 €
Stravinsky – Netzel (maailman kantaesitys) – Brahms
Saimaa Sinfonietta, johtaa Erkki Lasonpalo
Stefan Lindgren, piano

Oheistapahtumia ja iltapäiväkonsertteja tulee mahdollisesti lisää, kun suunnittelu etenee. Suosittujen seminaarien sijoittuminen syksyn ohjelmaan pyritään vahvistamaan mahdollisimman pian. Saimaa Sinfoniettan konsertti esitetään 19.11. myös Lappeenrannassa. Suomalainen Fantasia -konsertti visualisoidaan yhteistyössä XAMKin ja OiOin kanssa Synestesia-kilpailun voittajatöillä. Konsertin ympärille rakennetaan oheisnäyttely, jossa esitellään muita Synestesia-kilpailuun osallistuneita teoksia. Mediatilaisuus, joka sisältää Sinfoniaorkesteri Vivon avoimet harjoitukset sekä visualisointien esittelyä, järjestetään pe 23.10. Mikaelissa on esillä myös interaktiivinen musiikkitilakokemus SATUSEINÄ™, jonka tuottavat yhteistyössä MusicFairyTales ja OiOi. Pyrimme pitämään näyttelyn ja SATUSEINÄ™ -musiikkitilan esillä Mikaelissa myös koko viikon 44, jolloin sinne voitaisiin järjestää koululaisryhmien vierailuja.

Maaliskuussa 2021 Musiikkijuhlilla vierailee suunnitelman mukaan St Petersburg Symphony Orchestra johtajanaan Maestro Kenichi Shimura. Orkesteri esittää kolme konserttia Mikaelissa:

Pe 5.3.2021 klo 19 Anime -konsertti Hayao Miyazakin elokuviin

La 6.3.2021 klo 14 Anime -konsertti

La 6.3. 2021 klo 19 Pelisinfonia -konsertti

Saman viikonlopun ympärille tulee muitakin konsertteja, joista tiedotamme myöhemmin. Yhteistyössä XAMKin ja C3E-hankkeen kanssa suunnittelemme kevään festivaaliviikolle cosplay-tapahtumaa, joka innostaisi mukaan erityisesti lapsia ja nuoria.