29.11.2022

Mikkelin Musiikkijuhlat on Vuoden festivaali 2023

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Mikkelin Musiikkijuhlat Vuoden festivaaliksi 2023. Hallitus toteaa perusteluissaan:

Mitä tehdä kun pitkäaikainen yhteistyökumppani osoittautuu yhdessä yössä mahdottomaksi partneriksi? Tällaiseen pyörteeseen joutui Mikkelin Musiikkijuhlat keväällä 2022 Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Jatko Pietarin Mariinski-teatterin kanssa ei enää tullut kysymykseen, vaikka ohjelma oli valmis ja lipunmyynti juuri käynnistymässä. Kriisin keskellä festivaali ei lamaantunut vaan tarttui välittömästi haasteeseen – ja tuli voittajana ulos.

Tapahtuma rakensi muutamassa viikossa rautaisella ammattitaidolla ja poikkeuksellisella rohkeudella kokonaan uuden yhteistyömallin Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa. Tuloksena oli uudesti syntynyt festivaali, jossa Uusi toivo -teeman alle rakentui luonteva synteesi kotimaista ja ulkomaista huippulaatua, perinteisiä konsertteja, yhteiskunnallisia keskusteluja ja valtava määrä erilaisia oheistapahtumia.

Mikkelin Musiikkijuhlat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992 pienimuotoisena kamarimusiikkitapahtumana, josta tapahtuma on kehittynyt yhdeksi klassisen musiikin merkkitapahtumaksi Suomen kesässä. Musiikkijuhlilla on vuosien varrella kuultu Suomen parhaita muusikoita ja lukuisia maailmantähtiä, ja tänä vuonna alkanut ainutlaatuinen yhteistyö Lontoon Philharmonian kanssa kestää ainakin vuoteen 2026 saakka.

Mikkelin Musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 28.7.-5.8. ja festivaalin ohjelmisto julkaistaan ja lipunmyynti alkaa keskiviikkona 30. marraskuuta kello 9:00.

Finland Festivals on nimennyt pandemiavuosia lukuun ottamatta säännöllisesti Vuoden festivaalin 1999 alkaen. Tuoreimmat viisi palkittua festivaalia ovat:

  • 2020    Tampereen elokuvajuhlat
  • 2019    KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma
  • 2018  Tampere Biennale
  • 2017    Ilmajoen Musiikkijuhlat
  • 2016    Sastamala Gregoriana

Finland Festivals kokoaa sateenvarjonsa alle Suomen parhaat ja kiinnostavimmat taide- ja kulttuurifestivaalit. Musiikin eri lajien lisäksi mukana on niin tanssin, teatterin, kirjallisuuden, kuvataiteen, elokuvan kuin lastenkulttuurinkin parhaat tekijät. Jäsenfestivaaleja on tällä hetkellä lähes sata.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.06.2024

Mikkelin Musiikkijuhlilla uusia solisteja ja On the Move! -oheiskonserttisarja

Uudet solistit: 10.8. Philharmonia Orchestran & Ville Matvejeffin konsertissa solisteina esiintyvät Marjukka Tepponen, Timo Riihonen, Sonja Herranen ja Johan Krogius 10.8. Philharmonia Orchestran Oopperagaalan solisteina kuullaan suomalaisia oopperatähtiä. Philharmonian ja Ville Matvejeffin kanssa lavalle nousevat…

23.04.2024

Nuorta voimaa! -Orkester Norden ja Sinfoniaorkesteri Vivo konsertoivat yhdessä Mikkelin Musiikkijuhlilla ja Lahden Sibeliustalossa

Kesällä 2024 koetaan harvinainen nuoriso-orkesterien yhteinen voimannäyte, kun pohjoismainen Orkester Norden ja suomalainen Sinfoniaorkesteri Vivo yhdistävät rivinsä kahden konsertin ajaksi. Orkesterit konsertoivat yhdessä 6.8. Mikkelin Musiikkijuhlilla sekä 7.8. Lahden Sibeliustalossa kapellimestarinaan Erkki Lasonpalo ja solistinaan…