23.04.2020

Mikkelin Musiikkijuhlat 2020 siirtyy ja jakautuu kahteen osaan: lokakuulle ja maaliskuulle

Suomen hallitus teki 22.4.2020 linjauksen, että yli 500 hengen yleisötapahtumien järjestäminen ei ole mahdollista ainakaan 31.7.2020 saakka. Linjauksen myötä myös Mikkelin Musiikkijuhlat joutuu perumaan kaikki heinäkuulle suunnitellut konsertit, luennot, seminaarit ja oheistapahtumat. Ihmisten terveys on nyt tärkeintä, ja me annamme oman osuutemme taistelussa viruksen leviämistä vastaan.

Musiikkijuhlat on osannut odottaa hallituksen linjausta ja varautua sen tuomiin muutoksiin. Suunnitelmamme tapahtuman siirtämisestä ovat pitkällä. Tässä vaiheessa voimme jo kertoa, että järjestyksessään 29. Musiikkijuhlat jaetaan kahteen osaan, joista ensimmäinen järjestetään lokakuussa syyslomien aikaan, ja toinen maaliskuussa 2021 heti talvilomien päättymisen jälkeen. Tiedotamme tarkemmista päivämääristä heti, kun saamme kaikki tapahtumat varmistettua.

Ohjelmisto kaksiosaiselle tapahtumalle julkistetaan myöhemmin. Osa heinäkuulle suunnitelluista konserteista toteutuu sellaisenaan, mutta myös ihan uusia avauksia on luvassa. Musiikkijuhlille jo ostetut liput käyvät tuleviin konsertteihin. Otamme mahdollisimman pian yhteyttä kaikkiin lipun ostaneisiin, ja kerromme eri vaihtoehdoista. Luonnollisesti myös lipun hinnan palauttaminen on mahdollista, jos sopivaa korvaavaa konserttipäivää ei löydy.
Lopuksi haluamme toivottaa kaikille terveyttä ja voimia tänä poikkeuksellisena aikana. Haluamme uskoa siihen, että me selviämme paitsi sisulla, myös uskolla, toivolla ja rakkaudella. Tämän taistelun jälkeen olemme entistä viisaampia ja voimakkaampia, ja nousemme yhdessä uuteen kukoistukseen.