05.09.2018

Miika Ranne valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi

Suunnittelupäällikkö Miika Ranne (41) on valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi. Hän haluaa vaalia festivaalin sivistystehtävää ja kehittää Pori Jazzia henkilöstöä, yhteistyökumppaneita ja yleisöä kuunnellen.

Pori Jazzin toimitusjohtajana aloittaa 1. lokakuuta Miika Ranne. Hänellä on media-alalta 15 vuoden kokemus laajojen kokonaisuuksien hallinnasta. Uuteen tehtävään Ranne siirtyy Ylen Luovien sisältöjen suunnittelupäällikön paikalta. Tätä ennen Ranne työskenteli Yle Asian vastaavana tuottajana vastuullaan mm. Marja Hintikka Live ja Puoli seitsemän. Projektijohtamisesta hän on saanut kokemusta esimerkiksi Juhannusjuna-ohjelman tuottajana.

– Valintaamme vaikutti Ranteen osaaminen suurten ohjelmatuotantojen parissa ja toisaalta hänen verkostoitumiskykynsä ja näyttönsä avoimen tiimijohtamisen kulttuurista, kertoo Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola.

 

Takaisin kotikaupunkiin

Porissa syntynyt ja kasvanut Ranne aikoo uuden työn myötä asua Porissa ja Tuusulassa. Työskentely Pori Jazzin eteen on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa.

– Pori Jazz on musiikkifestivaalien pioneeri, joka on onnistunut säilymään kiinnostavana jo yli 50 vuotta hukkaamatta ydintään. Mielestäni Pori Jazzilla on myös eräänlainen sivistystehtävä, jota on tärkeää vaalia.

Merkittävien musiikillisten kokemusten, kuten Macy Grayn, Alicia Keysin tai Wilson Pickettin esiintymisten lisäksi Ranne on saanut Pori Jazzilta paljon muuta.

– Festivaali on tarjonnut yhteisöllisyyttä, ystäviä, kansainvälisyyttä ja ylpeydentunnetta porilaisuudesta, hän listaa.

 

Oikeudenmukaisen maailman puolesta

Ranteen työhistoriasta löytyy myös Nenäpäivä, kehitysyhteistyöjärjestöjen ja Yleisradion iso vuosittainen ponnistus reilumman maailman puolesta.

– Minulla on ollut ilo työskennellä Nenäpäivä-shown tuottajana. Työurallani laajemminkin minulle on ollut tärkeää edistää moniarvoisuutta. Hyvä asiaviihde koskettaa ja jättää jäljen. Saman voi tehdä musiikki.

Esimiehenä Ranne määrittelee itsensä osallistavaksi.

– Olen iloinen, että Pori Jazzia on tekemässä ammattitaitoinen porukka, josta monet ovat olleet mukana vuosikymmeniä. Aion kuunnella tarkalla korvalla henkilöstöä, yhteistyökumppaneita ja yleisöä ja tietysti myös porilaisia. Arvostan vilpittömästi vapaaehtoisten panosta Pori Jazzin hyväksi.