27.02.2014

Metro FeatFest -kilpailu etsii esiintyjää Maailma kylässä -festivaalin päälavalle

Metro FeatFest on Maailma kylässä -festivaalin ja Metro-lehden uudenlainen musiikkikilpailu, joka järjestetään toista kertaa 3.–23.3.2014. Kilpailun voittaja pääsee esiintymään festivaalin päälavalle yhdessä Hiphop Allstarsin kanssa. Ainoastaan tapahtumaa varten kootun superkokoonpanon riveissä ovat mukana muun muassa Paleface, Sini Sabotage, Musta Barbaari ja Solonen & Kosola.

Metro FeatFest saavutti vuonna 2013 suuren suosion. Tällöin kilpailun nettisivuilla vieraili yli 25 000 kävijää, ääniä annettiin yli 10 000 ja kilpailuvideoita ladattiin yhteensä 42 kappaletta.

Hiphop Allstars esittelee suomirapin kärkinimiä

Hiphop Allstars kerää yhteen suomirapin kuumimmat ja ajankohtaisimmat nimet ja on ensimmäinen ohjelmajulkaisu kevään 2014 Maailma kylässä -festivaalille. Hiphop Allstarsin jäseniä ovat Paleface, Stepa & Are, Solonen & Kosola, Sini Sabotage, Juno, Musta Barbaari ja Tommy Lindgren. Artisteja säestää monen räppärin taustalta tunnettu The Flamtastics -yhtye.

”Kilpailu tarjoaa uusia kokemuksia sekä osallistujille että kokoonpanon jäsenille. Vaikka osa artisteista on tehnyt yhteistyötä keskenään aiemmin, on tämä ensimmäinen kerta kun he kaikki kokoontuvat samalla lavalla yhtä aikaa”, kertoo Maailma kylässä -festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Johanna Eurakoski innostuneena.

Yleisö pääsee vaikuttamaan voittajan valintaan

Kilpailuun voi osallistua lataamalla videonäytteen omista taidoistaan featfest.fi-verkkosivulle. Esitystyyli on vapaa. Yleisö saa äänestää osallistujien videoita, joista 10 pääsee jatkoon ja lopullisen voittajan valitsee Hiphop Allstars. Metro FeatFestin palkintona on yhden kappaleen esittäminen Hiphop Allstarsin kanssa jopa 10 000 hengen yleisön edessä. Palkintoon kuuluu treenausta artistien kanssa sekä perehdytystä musiikkimaailman koukeroihin. Kilpailu on avoinna 3.–23.3., ja voittaja julkaistaan 1.4.

Metro FeatFest on osa Metro-lehden ja Maailma kylässä -festivaalin yhteistyökumppanuutta.

FeatFest-verkkosivu: www.featfest.fi

Maailma kylässä on vuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali. Se on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Festivaali tarjoaa musiikkia, tanssia, teatteria, taidetta, keskusteluja, kirjallisuutta, eksoottisista ruokaa ja monipuolista toimintaa. Viidestoista Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla 24.–25.5.2014. Koko kulttuuriohjelma julkaistaan 9.4. ja asiaohjelma 23.4. maailmakylassa.fi